Αποθήκευση τροφίμων

Must Try

Πώς πρέπει να γίνεται η αποθήκευση τροφίμων για να συντηρούνται σωστά και να μη γίνεται σπατάλη;

Πολλές φορές οι υποχρεώσεις στην καθημερινότητά μας είναι τόσες, που αναγκαζόμαστε να κάνουμε μαζικές αγορές προκειμένου να περιορίζουμε το χρόνο που περνάμε κάνοντας ψώνια .

Άλλες πάλι φορές, όπως στις μέρες μας, δημιουργούνται ανάγκες από εξωγενείς παράγοντες. Δυστυχώς αυτοί  συνήθως δεν είναι ευχάριστοι και καταφεύγουμε στην αγορά  βασικών ειδών σε μεγάλες ποσότητες: καθαριστικά και συσκευασμένα τρόφιμα έχουν την τιμητική τους. 

Τα βασικά είδη μιας αποθήκης για τη σωστή λειτουργία μιας κουζίνας μπορούμε να τη δούμε την οργάνωση αποθήκευσης τροφίμων.

 

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων και συντήρησή τους είναι απαραίτητη για την ασφάλειά μας.

Για να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα και την ποιότητα των τροφίμων ακολουθούμε τις εξής οδηγίες:

  • Τοποθετούμε τα τρόφιμα τουλάχιστον 15 εκατοστά πιο ψηλά από το έδαφος.Αποθήκευση τροφίμων - iCooktoHeal Υγιεινές συνταγές για υγιείς ανθρώπους
  • Τα τρόφιμα στα ράφια πρέπει να μην εφάπτονται στα πλαϊνά των ντουλαπιών,  προκειμένου να υπάρχει επαρκής εξαερισμός.
  • Αποθηκεύουμε τα τρόφιμα στις αρχικές τους συσκευασίες, για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα 
  • Τοποθετούμε τα τρόφιμα ανά είδος.
  • Αποθηκεύουμε μακριά τα καθαριστικά από τα τρόφιμα.
  • Βάζουμε μπροστά και χρησιμοποιούμε πρώτα, τα τρόφιμα εκείνα με την πιο σύντομη ημερομηνία λήξης.
  • Τοποθετούμε τα τρόφιμα που ανοίγουμε σε αεροστεγείς συσκευασίες με ετικέτες με το είδος και την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.Αποθήκευση τροφίμων - iCooktoHeal Υγιεινές συνταγές για υγιείς ανθρώπους
  • Μεταφέρουμε το περιεχόμενο από τις κονσέρβες που ανοίγουμε και που δεν χρησιμοποιήσαμε  σε καθαρά δοχεία, με καπάκι, γυάλινα κατά προτίμηση.Αποθήκευση τροφίμων - iCooktoHeal Υγιεινές συνταγές για υγιείς ανθρώπους
  • Διαβάζουμε τις οδηγίες στη συσκευασία προσεκτικά, γιατί αρκετά τρόφιμα όπως οι σάλτσες, όταν ανοίγουν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.
  • Καθαρίζουμε σχολαστικά και όσο το δυνατό γρηγορότερα ο,τιδήποτε έχει χυθεί εκτός συσκευασίας, στα ντουλάπια , το ψυγείο ή τον καταψύκτη.

Σημαντικό βέβαια είναι να μπορούμε να υπολογίσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τις ποσότητες που θα χρειαστούμε, προκειμένου να περιορίσουμε τις καταστροφές.

- Advertisement -
Καλώς ήρθατε στο blog μας!
Είμαστε η Εύη, food entrepreneur και η Φιλίτσα, ιατρός παθολόγος – διαβητολόγος.
Εδώ θα βρείτε νόστιμες συνταγές μαγειρικής με ιατρική επίβλεψη, και άρθρα με συμβουλές γύρω από την υγεία και τη διατροφή.
- Advertisement -

Latest Recipes

More Recipes Like This

- Advertisement -