Πρόγραμμα διατροφής για μετά τις διακοπές

Πρόγραμμα διατροφής για μετά τις διακοπές

Print Friendly, PDF & Email

Μήπως ήρθε η ώρα  να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα για τη διατροφή για μετά τις διακοπές;  Περάσαμε όμορφα, χαλαρώσαμε (ίσως) φάγαμε και λίγο παραπάνω. Κάτι τα ουζάκια μετά το μπάνιο, κάτι οι μπίρες, λίγο τα παγωτά, όλα αυτά μας απορύθμισαν. Η έλλειψη προγράμματος στο φαγητό και στον ύπνο μας φόρτωσαν με μερικά παραπάνω κιλά. Τώρα ήρθε  η ώρα θα ξαναμπούμε στο σωστό δρόμο. Ας καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσουμε τα κιλά που βάλαμε, και ίσως και λίγο παραπάνω…

Προσοχή στο ωράριο

Τώρα που επιστρέψαμε στην πόλη ας ακολουθήσουμε ένα σωστό ωράριο ύπνου και γευμάτων. Δεν υπάρχει ένα ωράριο διατροφής που να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Ας βρούμε ποιο ωράριο ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες. Μετά πρέπει  να το ακολουθήσουμε πιστά. Το κυριότερο είναι να αποφύγουμε το τσιμπολόγημα ανθυγιεινών τροφών. Αν θέλουμε κάτι μπροστά στην τηλεόραση επιλέγουμε κάποιο από τα 20 υγιεινά σνακ που κόβουν την όρεξη.

Άσκηση

Λίγο η καραντίνα λίγο οι διακοπές χάσαμε το ρυθμό άσκησης πιθανώς είχαμε. Μπορούμε να αρχίσουμε να περπατάμε, να τρέχουμε, να ξαναγραφτούμε στο γυμναστήριο.

Περιορισμός στο αλκοόλ

Δεν είναι κακή ιδέα για ένα διάστημα να κάνουμε πλήρη αποχή από το αλκοόλ. Θα ξεκουράσει το ήπαρ μας και θα μας γλιτώσει από πολλές θερμίδες. Φυσικά πρέπει να πίνουμε πολλά νερά, τσάι, ανθρακούχο νερό και γενικά ποτά χωρίς θερμίδες.

Όχι στις τύψεις

Σε όλα χρειαζόμαστε ξεκούραση. Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε από τις διακοπές με κακή διάθεση. Δεν ωφελούν σε τίποτα οι αρνητικές σκέψεις για το πώς θα έπρεπε να έχουμε κάνει τα πράγματα διαφορετικά. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα θετικό από αυτήν τη συμπεριφορά. Απλώς κοιτάμε μπροστά, κάνουμε μια καινούργια αρχή.

Επιλέγουμε μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Δεν πιστεύουμε σε τρελές περιοριστικές αποτοξινώσεις, δίαιτες αστραπή ή ακραίες. Όταν επιστρέψουμε, επιστρέφουμε και στην υγιεινή διατροφή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν συνεχίζουμε το «φαγητό για διακοπές» για εβδομάδες Παρόλο που η προετοιμασία φαγητού μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε, το σώμα σας θα μας ευχαριστήσει! Επιλέγουμε φαγητά όπως ψητό κοτόπουλο, ομελέτες, σαλάτες μέχρι να οργανωθούμε πλήρως. Δοκιμάζουμε την ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μανιτάρια.

Δεν ζυγιζόμαστε κάθε μέρα

διατροφή για μετά τις διακοπέςΤο σώμα μας χρειάζεται χρόνο για να αποβάλλει τα περιττά υγρά. Αν φάγαμε πολλές ημέρες φαγητό με περισσότερο αλάτι πιθανώς να  έχουμε κατακράτηση υγρών. Περισσότερο αλάτι υπάρχει στο γρήγορο και πρόχειρο  φαγητό. Κάνουμε υπομονή και ζυγιζόμαστε  μια φορά την εβδομάδα.

Γεμίζουμε τα ντουλάπια με υγιεινά πράγματα

Γυρίζοντας από τις διακοπές τα ντουλάπια στην κουζίνα είναι άδεια. Να η ευκαιρία να μην τα γεμίσουμε με πατατάκια, μπισκότα και ό,τι άλλο αμαρτωλό.

 Πρόγραμμα στις αγορές

Η καλύτερη εποχή να οργανώσουμε τις αγορές τροφίμων είναι τώρα. Ας γεμίσουμε το σπίτι με φρούτα, λαχανικά, όσπρια  και προϊόντα ολικής. Έτσι όταν θα θέλουμε να μαγειρέψουμε ένα υγιεινό γεύμα να είναι όλα στα ντουλάπια και στο ψυγείο μας.

Αυτές οι συμβουλές δεν ισχύουν μόνο για τη διατροφή μετά τις διακοπές. Αυτές είναι συμβουλές για να επιστρέψουμε στον ίσιο δρόμο ανά πάσα στιγμή!

, , , , ,