Αβγοσαλάτα με λιγότερα λιπαρά

Αβγοσαλάτα με λιγότερα λιπαρά

Αβγοσαλάτα με λιγότερα λιπαρά. Τι σημαίνει πραγματικά;

Η γνωστή αβγοσαλάτα είναι πάντα πλούσια σε λιπαρά. Εδώ επιλέξαμε μαγιονέζα με 3%  λιπαρά και γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά για να μειώσουμε το φορτίο. Η μαγιονέζα του εμπορίου περιέχει τρανς λιπαρά, που ανεβάζουν τη χοληστερόλη. Γι’ αυτό μειώνουμε την ποσότητα.

Υπάρχουν αβγοσαλάτες να είναι πλούσιες σε λιπαρά, πολλές φορές με τυριά κι αλλαντικά που προσδίδουν μια όχι και τόσο υγιεινή εκδοχή σε αυτό που καταναλώνουμε. Σε αυτή τη συνταγή τα περιορίζουμε χωρίς όμως να στερούμε από το πιάτο μας τη γεύση. Εξάλλου το φαγητό είναι απόλαυση και πρέπει να δώσουμε λύσεις και σε όσους προτιμούν αυτές τις γεύσεις. Μην ξεχνάμε ότι σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο!

Πρόκειται για μια αβγοσαλάτα με λιγότερα λιπαρά που μπορούμε να καταναλώσουμε σαν ελαφρύ γεύμα, αλλά ίσως είναι κι ένας … πονηρός τρόπος να κάνουμε τα παιδιά να φάνε αβγά.

Ένα αβγό περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, 22% των ημερήσιων αναγκών σε σελήνιο. Επίσης περιέχει βιταμίνη D και  Ε, βιταμίνη Κ,  και ψευδάργυρο. Επίσης περιέχει σχεδόν τις ημερήσιες ανάγκες σε χοληστερόλη, αλλά δεν είναι τόσο επιβαρυντικό για τη χοληστερόλη μας. Πιο επιβαρυντικά είναι τα τρανς λιπαρά που υπάρχουν στα επεξεργασμένα κρέατα.

Βέβαια μπορούμε να τους ετοιμάσουμε και ομελέτα φούρνου με σπανάκι και φέτα.

Αβγοσαλάτα με λιγότερα λιπαράΑβγοσαλάτα με λιγότερα λιπαρά