Ανανάς με μαρέγκα

Print Friendly, PDF & Email

Πιο ελαφρύ δεν γίνεται: Ανανάς με μαρέγκα χωρίς ζάχαρη! Γλυκό με ανανά φρέσκο, τυρί κρέμα, μαρέγκα και στέβια. Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση.

Ο ανανάς είναι ένα φυσικά γλυκό φρούτο.  Παρόλα αυτά έχει μικρή θερμιδική αξία, αφού ποσότητα 100 γραμμαρίων αποδίδει μόλις 49 θερμίδες. Επίσης  αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγάνιου και χαλκού. Το μαγγάνιο είναι ένα μέταλλο που συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του σκελετού και του νευρικού συστήματος. Το φρούτο αυτό παρέχει ακόμη μαγνήσιο και κάλιο αλλά και αρκετές φυτικές ίνες, τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες.

Μία από τις σημαντικότερες θρεπτικές ουσίες του ανανά είναι η βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο που διευκολύνει την πέψη των πρωτεϊνούχων τροφών, καθώς έχει πρωτεολυτική δράση.

Ο ανανάς με μαρέγκα έχει αρκετές πρωτεΐνες χάρη στα ασπράδια αβγών και το τυρί κρέμα. Με τυρί κρέμα κάνουμε και τσιζκέικ βύσσινο ή και τιραμισού χωρίς τύψεις.

Η στέβια είναι γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Η γεύση της ποικίλει ανάλογα με τα έκδοχα που περιέχει το σκεύασμα που χρησιμοποιούμε. Έτσι υπάρχουν διάφορες μορφές όπως σταγόνες, σκόνη σε αναλογία όγκου με τη ζάχαρη 1:1 ή 1:3. Αναλογία 1:1 σημαίνει ότι σε μια παρασκευή 1  φλιτζάνι για παράδειγμα ζάχαρη αντικαθίσταται με 1 φλιτζάνι σκόνης στέβιας.

Στην συνταγή μας μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη στέβια με ζάχαρη άχνη, γνωρίζοντας ότι θα αλλάξει η διατροφική αξία.

Κοινοποίηση

ανανάς μαρέγκα χωρίς ζάχαρηανανάς μαρέγκα χωρίς ζάχαρηανανάς μαρέγκα χωρίς ζάχαρη