Ανανάς με σως σοκολάτας

Print Friendly, PDF & Email

Ο καραμελωμένος ανανάς με σως σοκολάτας  είναι ένα επιδόρπιο με εξωτική γεύση. Τον σερβίρουμε με μια υπέροχη σως σοκολάτας με γάλα καρύδας. Επιλέγουμε σοκολάτα με στέβια  για να αποφύγουμε τη ζάχαρη.  Έχει λίγες θερμίδες και είναι κατάλληλο για χορτοφάγους. Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο καρύδας γίνεται vegan.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σοκολάτας έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο περισσότερα οφέλη αυτή παρέχει.

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να έχει τα ακόλουθα οφέλη:

  • μείωση στα επίπεδα χοληστερόλης
  • πρόληψη άνοιας
  • μείωση στον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων

Το κακάο, το βασικό συστατικό της σοκολάτας, περιέχει βιολογικά δραστικές φαινολικές ενώσεις που προλαμβάνουν πιθανώς τη γήρανση και την αρτηριοσκλήρυνση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πιθανά οφέλη για την υγεία που αναφέρονται παρακάτω προέρχονται από μεμονωμένες μελέτες. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων.

Πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη. Επομένως πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Αν η υπερβολική κατανάλωσή της οδηγεί σε παχυσαρκία, αναιρούνται όλα τα πιθανά οφέλη στην καρδιά και στα αγγεία.

Στους περισσότερους από εμάς μας αρέσει η σοκολάτα μια ακόμη ιδέα για να τη προσθέσουμε σε συνταγή μας είναι οι  κρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάνα.

Κοινοποίηση

Ανανάς με σως σοκολάταςΑνανάς με σως σοκολάταςΑνανάς με σως σοκολάταςΑνανάς με σως σοκολάτας