Αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα

Print Friendly, PDF & Email

Θυμάμαι παιδί, το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα που ετοίμαζε ο πατέρας μου για το κυριακάτικο τραπέζι. Πιάτο κυρίως της Νότιας Ελλάδας, το οποίο βέβαια είναι πολύ αγαπητό σε όλους την περίοδο του Πάσχα.

Το κρέας του αρνιού, και ιδιαίτερα των μικρών ζώων ηλικίας κάτω του έτους, έχει γεμάτη γεύση μέρος της οποίας αποδίδεται στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε λίπος. Στα 100γρ. κρέατος, ποσότητα που αντιστοιχεί στο μέγεθος της «παλάμης μας», έχει περίπου 280 θερμίδες. Την ίδια στιγμή, το αρνίσιο κρέας είναι καλή πηγή βιταμίνης Β12, που χρειάζεται για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και σελήνιο, με ανοσοενισχυτική και αντιοξειδωτική δράση αντίστοιχα. Τι είναι όμως εκείνο που κάνει το αρνίσιο κρέας επιβαρυντικό για την υγεία; Φυσικά το λίπος το οποίο περιέχει. Στα 100γρ. κρέατος αντιστοιχούν 20γρ. λίπους, από τα οποία τα 8γρ. ανήκουν στα επιζήμια κορεσμένα λιπαρά. Για αυτό τον λόγο επιλέγουμε πιο «στεγνά» κομμάτια όπως το μπούτι,  και αφαιρούμε το ορατό λίπος.

Το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα γίνεται μυρωδάτο και ζουμερό. Μπορεί να γίνει πιο υγιεινό αν το σερβίρουμε με σαλάτα και λαχανικά σοτέ με σουμάκ, αντί για πατάτες. Έτσι μειώνουμε και τις θερμίδες που παίρνουμε αλλά και τα λιπαρά, καθώς οι πατάτες όταν μαγειρεύονται μαζί με το αρνί, απορροφούν λίπος.

 

 

Κοινοποίηση

Αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλαΑρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλαΑρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα