Ατομικά λάβα κέικ

Print Friendly, PDF & Email

Τα ατομικά λάβα κέικ είναι μικρά κέικ με ρευστή  μαύρη σοκολάτα στο εσωτερικό τους. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο όταν προσπαθεί κάποιος να χάσει κιλά, αλλά καμιά φορά χρειάζεται να καλοπιάνουμε τον εαυτό μας. Ένα ατομικό λάβα κέικ είναι μια γερή δόση ενέργειας και αντιοξειδωτικών, χρήσιμη σε περιόδους μελέτης ή εξετάσεων.

Τα έκανα για τα γενέθλια της Εύης τις μέρες της καραντίνας. Να βγάλω μια φωτογραφία με ένα κεράκι γενεθλίων και να τη στείλω. Ήθελα να κάνω μια τούρτα στην αρχή αλλά δεν υπήρχαν υλικά στο σπίτι. Έτσι έκανα τα ατομικά λάβα κέικ. Χρειαζόμουν όμως και κεράκι για τη φωτογραφία. Πουθενά κεράκι στο σπίτι. Τελικά βρήκα ένα ευτυχώς ροζ κεράκι από μια γειτόνισσα που έχει δυο κόρες. Στη συνέχεια έπρεπε να το φωτογραφίσω. Καλό φωτισμό είχε μόνο στο μπαλκόνι. Έλα όμως που φυσούσε! Εύη μου δεν φαντάζεσαι πόσα κόλπα έκανα για να βγει αυτή η περίφημη φωτογραφία (είναι το τρίτο και τέταρτο στιγμιότυπο). Παραλίγο να καεί το κεράκι πριν το καλύτερο στιγμιότυπο. Χαλάλι σου!

Τα ατομικά λάβα κέικ καλύτερα να τα φάμε ζεστά για να διατηρείται ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους. Αυτό βέβαια δεν είναι και πολύ δύσκολο. Είναι τόσο λαχταριστά που κανείς δεν μπορεί να περιμένει.

Αν έχουμε αποφασίσει να ενδώσουμε στον πειρασμό, μια καλή ιδέα είναι και το μπράουνι.

Κοινοποίηση

Ατομικά λάβα κέικ