Βελουτέ σούπα μπρόκολου με χαμηλά λιπαρά

Print Friendly, PDF & Email

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το χειμώνα , από μια ζεστή βελουτέ σούπα μπρόκολου ειδικά  όταν είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά και μένει μόνο η απόλαυση!

Τα κραμβοειδή λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, φαίνεται ότι δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα, χάρη στην πλούσια αντιοξειδωτική τους σύνθεση. Τα κύτταρα των σταυρανθών λαχανικών, όπως είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, περιέχουν ουσίες όπως η σουλφοραφάνη),  που φαίνεται πως εκδηλώνουν ισχυρή αντικαρκινική δράση. Η σουλφοραφάνη που περιέχει το μπρόκολο φαίνεται ότι έχει ισχυρή δράση και κατά των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροοργανισμών, ενώ συνδέεται και με την καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, που ενοχοποιείται για την πρόκληση γαστρίτιδας και πεπτικού έλκους.

Καθώς τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι περιέχουν ενώσεις που μπορούν να εμποδίσουν τη διαθεσιμότητα ιωδίου για τον θυρεοειδή αδένα. Η κατανάλωσή τους σε υψηλές ποσότητες έχει θεωρηθεί ότι οδηγεί σε υποθυρεοειδισμό. Δεν γνωρίζουμε πόση ποσότητα αυτών των λαχανικών μπορεί να προκαλέσει υποθυρεοειδισμό. Τα σταυρανθή λαχανικά έχουν πολύ υψηλή διατροφική αξία και πρέπει να καταναλώνονται τακτικά, αλλά με μέτρο. Επίσης όταν είναι βρασμένα ή στον ατμό προκαλούν μικρότερη επιβάρυνση.

Και εκτός από αυτή την υπέροχη  βελουτέ σούπα μπρόκολου δοκιμάζουμε και τη πικάντικη σούπα με πατάτα και σελινόριζα.

Κοινοποίηση