Γαρίδες με μπρόκολο στο γουόκ

Print Friendly, PDF & Email

Οι γαρίδες με μπρόκολο στο γουόκ είναι ένα πιάτο με ασιάτικη γεύση.

Ένας όχι συνηθισμένος συνδυασμός που δίνει πολύ γευστικό αποτέλεσμα χωρίς να επιβαρυνθούμε σε θερμίδες.

Οι γαρίδες και τα υπόλοιπα οστρακοειδή περιέχουν χοληστερόλη. Περιέχουν και κάποιες ποσότητες λιπαρών ωμέγα-3, υγιεινών για την καρδιά, αν και μικρότερες  από ό, τι τα ψάρια.

Τα οστρακοειδή είναι μια καλή εναλλακτική λύση αντί για το κόκκινο κρέας. Μια μερίδα 100 γρ. παρέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με την ίδια μερίδα 90% άπαχου μοσχαρίσιου κρέατος, αλλά με πολύ λιγότερο κορεσμένο λίπος. Ορισμένα θαλασσινά, όπως οι γαρίδες, έχουν περισσότερη χοληστερόλη από το κόκκινο κρέας, αλλά η χοληστερόλη από τις γαρίδες έχει μικρή επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Τα στρείδια και τα μύδια έχουν τα περισσότερα λιπαρά ωμέγα-3, αλλά όχι τόσο πολύ όσο ο σολομός.

Αν μας αρέσουν οι γαρίδες και τα υπόλοιπα θαλασσινά, αλλά έχουμε πρόβλημα με τη χοληστερόλη υπάρχει λύση. Αρκεί να μην τρώμε τηγανητά ή βουτηγμένα σε βούτυρο.

Οι γαρίδες με μπρόκολο στο γουόκ μπορούν να συνδυαστούν με noodles, καστανό ρύζι, ρύζι μπασμάτι ή κινόα. Επιλέγουμε σόγια σως με μειωμένο αλάτι για να αποφύγουμε την κατακράτηση υγρών.

Μια ακόμη συνταγή για γαρίδες με λαχανικά  που μπορούμε  να δοκιμάσουμε είναι τα μακαρόνια κολοκυθιού με γαρίδες.

Κοινοποίηση

γαρίδες με μπρόκολο