Γαρίδες με φέτα

Print Friendly, PDF & Email

Οι γαρίδες με φέτα μαγειρεύονται με μια υπέροχη σάλτσα, που όμως είναι χαμηλή σε λιπαρά. Έτσι μπορούν να το απολαύσουν και αυτοί που προσέχουν τη χοληστερίνη τους. Για ένα … ασιατικό σαγανάκι, κάνουμε γαρίδες με μπρόκολο στο γουόκ.

Οι γαρίδες και τα υπόλοιπα οστρακοειδή περιέχουν χοληστερόλη. Περιέχουν και κάποιες ποσότητες λιπαρών ωμέγα-3, υγιεινών για την καρδιά, αν και μικρότερες  από ό, τι τα ψάρια.

Αν μας αρέσουν οι γαρίδες και τα υπόλοιπα θαλασσινά, αλλά έχουμε πρόβλημα με τη χοληστερόλη υπάρχει λύση. Αρκεί να μην τρώμε τηγανητά ή βουτηγμένα σε βούτυρο.

Τα θαλασσινά κατηγορούνται για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε χοληστερόλη. ‘Ομως,  η συνολική περιεκτικότητα τους σε συνολικό και κορεσμένο λίπος είναι χαμηλή. Έτσι η περιεκτικότητα σε χοληστερίνη δεν τα κάνει και τόσο επικίνδυνη τροφή. Συγκριτικά  το κόκκινο κρέας με την ίδια περίπου περιεκτικότητα σε χοληστερόλη έχει περισσότερο συνολικό και κορεσμένο λίπος.  Επίσης είναι πλούσιες πηγές  ιχνοστοιχείων και μετάλλων, όπως ιωδίου, ψευδαργύρου, καλίου, σεληνίου και φωσφόρου.
Οπότε η θέση τους στη διατροφή μας θα μπορούσε να είναι αντίστοιχη με αυτή του κόκκινου κρέατος δηλαδή με μέτρο. Και αν προσέχουμε ώστε η συνολική ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης να μην ξεπερνάει 300 mg (μ
έγιστη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη) μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας. Άλλωστε τα κορεσμένα λιπαρά (τρόφιμα ζωικής προέλευσης) και τα trans λιπαρά οξέα (επεξεργασμένα λίπη,  τηγανιτά) επιβαρύνουν πολύ περισσότερο τα επίπεδα χοληστερόλης.

Κοινοποίηση

Γαρίδες με φέταΓαρίδες με φέταΓαρίδες με φέτα