Γιουβαρλάκια με καστανό ρύζι

Print Friendly, PDF & Email

Κάνουμε τα γιουβαρλάκια μας με καστανό ρύζι γιατί το καστανό ρύζι έχει περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες. Τα άτομα με διαβήτη αλλά και όλοι, μικροί και μεγάλοι, είναι καλύτερo να το προτιμούν.

Το λευκό ρύζι είναι πολύ πιο διαδεδομένο, αλλά το καστανό έχει κερδίσει πολλούς φίλους τα τελευταία χρόνια, αφού θεωρείται  μια πιο υγιεινή επιλογή.

Κάθε είδος ρυζιού αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από υδατάνθρακες, με μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και σχεδόν καθόλου λιπαρά.

Το καστανό ρύζι είναι ολικής αλέσεως. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει όλα τα μέρη του κόκκου, επομένως και το εξωτερικό περίβλημα. Το λευκό, από την άλλη πλευρά, δεν έχει το πίτουρο και την φύτρα, παρά μόνο το ενδοσπέρμιο του κόκκου.

Αυτό σημαίνει ότι το λευκό ρύζι έχει πολύ λιγότερα θρεπτικά συστατικά και αυτός είναι ο λόγος που το καστανό θεωρείται πολύ πιο υγιεινό.

Το καστανό ρύζι έχει περισσότερες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, καθώς και πολύ πιο σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Το λευκό είναι μάλλον μια τροφή με πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά.

Τα 100 γραμμάρια μαγειρεμένου καστανού ρυζιού έχουν 1,8 γραμμάρια ινών, ενώ τα 100 γραμμάρια λευκού ρυζιού έχουν μόνο 0,4 γραμμάρια ινών.

Τα γιουβαρλάκια είναι κλασικό μαμαδίστικο φαγητό αλλά και comfort food. Εδώ προσθέσαμε και λίγο καρότο. Μια νόστιμη, θρεπτική σουπίτσα που συνδυάζεται με σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης.

Κοινοποίηση

γιουβαρλάκια με καστανό ρύζιγιουβαρλάκια με καστανό ρύζιγιουβαρλάκια με καστανό ρύζιγιουβαρλάκια με καστανό ρύζι