Γλυκό κουταλιού ντοματάκι με στέβια

Print Friendly, PDF & Email

Η πολύ καλή φίλη μας Ρίκα Σίμα μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή αυτή για γλυκό κουταλιού ντοματάκι με στέβια. Το γλυκό κουταλιού ντοματάκι με καταγωγή από την Σαντορίνη μπορεί να καταναλωθεί ως επιδόρπιο σκέτο ή παρέα με γιαούρτι, μους ή παγωτό.

Μπορεί όμως στην πιο gourmet εκδοχή του να καταναλωθεί ως chutney, δίπλα σε πλατό τυριών ή ψητών κρεάτων.

«Η στέβια αποτελεί το φυσικό εναλλακτικό γλυκαντικό αντί της ζάχαρης.  Η φυσική γλυκιά της γεύση την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Επίσης για όσους επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά με ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης. Οι συνταγές με στέβια προτείνονται σε όσους επιθυμούν μια ισορροπημένη διατροφή ή επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο χωρίς τις θερμίδες της ζάχαρης.

Η στέβια είναι γλυκαντικό φυτικής προέλευσης που χρειάζεται προεργασία για να χρησιμοποιηθεί. Υπάρχει σε υγρή μορφή ή σε κρυσταλλική μορφή. Στη συσκευασία αναγράφεται 1:1 ή 1:3 που σημαίνει ότι 1 όγκος στέβια αντιστοιχεί σε 1 ή 3 όγκους ζάχαρης για να επιτύχουμε το ίδιο γλυκαντικό αποτέλεσμα. Επιλέγουμε με προσοχή ποιο σκεύασμα στέβιας χρησιμοποιούμε καθώς έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στη γεύση. Οι διαφορές προέρχονται από το έκδοχο που χρησιμοποιείται και όχι από την ίδια τη στέβια. Ο συνδυασμός της με ερυθριτόλη, μια ουδέτερη θερμιδικά ουσία, κάνει τις γευστικές διαφορές.

Δοκιμάζουμε και άλλα γλυκά με στέβια όπως brownie με στέβια.

Κοινοποίηση

glyko ntomatakiglyko ntomatakiglyko ntomatakiglyko ntomataki