Γιαουρτογλυκό με κόκκινα φρούτα

Print Friendly, PDF & Email

Το γλυκό με γιαούρτι και  κόκκινα φρούτα γίνεται με ράσμπερις και φράουλες. Τα ράσμπερις  θεωρούνται υπερτροφή (superfood) γιατί είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και του μελιού δίνουν τη γλυκιά γεύση σε αυτό το εύκολο επιδόρπιο με το υπέροχο κόκκινο χρώμα.

Βατόμουρα, σμέουρα, αγριοφράουλες, μύρτιλλα, κράνα μπορούμε να βρούμε το καλοκαίρι σε αφθονία σε διάφορα δάση της ορεινής Ελλάδας. Δυστυχώς, όμως, στην αγορά τα ελάχιστα που υπάρχουν είναι κυρίως εισαγωγής.

Σχεδόν σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου οι κάτοικοι καταναλώνουν καθημερινά φρούτα του δάσους. Τα τρώνε για πρωινό, τα κάνουν μαρμελάδα και σος, τα βάζουν στα γλυκά , ακόμη και σε αλμυρά πιάτα. Θεωρούνται «power foods», δηλαδή τρόφιμα που χαρίζουν δύναμη και ευεξία. Επίσης είναι κατάλληλα και για δίαιτα, γιατί δεν περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες και έχουν λίγες θερμίδες συγκριτικά με τα υπόλοιπα φρούτα.

Στην Ελλάδα είμαστε λιγότερο εξοικειωμένοι με τη γεύση τους και τα θεωρούμε μάλλον ξινά· προφανώς γιατί δεν τα βρίσκουμε σε αφθονία στην αγορά.

Τον υπόλοιπο χρόνο βρίσκουμε, βέβαια, εισαγωγής από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Γαλλία και τη Νότια Αμερική.

 

Εξίσου ελαφρύ  και αρωματικό με το γλυκό με γιαούρτι, είναι και το επιδόρπιο με μάνγκο.

Κοινοποίηση