Ελαφρύ κοτόπουλο με πράσινο κάρι

Print Friendly, PDF & Email

Το πράσινο κάρι είναι μια ποικιλία κάρι από την κεντρική Ταϋλάνδη. Αυτό το ελαφρύ κοτόπουλο με πράσινο κάρι είναι παραδοσιακό πιάτο της αντίστοιχης περιοχής και πολύ γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Το όνομα του πιάτου,  προέρχεται από το γλυκό του πράσινο χρώμα, που είναι εξάλλου και το χρώμα των πιπεριών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του. Πάντως, το πράσινο κάρι είναι πικάντικο και ταιριάζει με κοτόπουλο και θαλασσινά.

Γενικά το κάρι ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο. Η σκόνη κάρι που κυκλοφορεί  είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Οι περισσότερες συνταγές σκόνης κάρι περιλαμβάνουν  κόλιανδρο, κουρκουμά, τριγωνέλα, κύμινο καθώς και άλλα μπαχαρικά. Σαν μπαχαρικό το κάρι και η σύγχρονη χρήση της λέξης «κάρι», είναι δυτική εφεύρεση και δεν αντανακλά τυχόν ειδικό τρόφιμο της Νότιας Ασίας, αν και ένα παρόμοιο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην Ασία, ονομάζεται γκαράμ μασάλα.

Πόσο υγιεινό είναι το κάρι; Σύμφωνα με έρευνες  έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πιθανώς μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου. Η κουρκουμίνη του κουρκουμά που περιέχει, θεωρείται ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες της ψυχικής υγείας και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer.

Στο ελαφρύ κοτόπουλο με πράσινο κάρι συνδυάζουμε οφέλη και γεύση. Για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων προτείνουμε και το κοτόπουλο με κάσιους και λαχανικά.

 

Κοινοποίηση

κοτόπουλο με πράσινο κάρυκοτόπουλο με πράσινο κάρυκοτόπουλο με πράσινο κάρυκοτόπουλο με πράσινο κάρυκοτόπουλο με πράσινο κάρυκοτόπουλο με πράσινο κάρυ