Επιδόρπιο με μάνγκο

Print Friendly, PDF & Email

Πρωτότυπο επιδόρπιο με μάνγκο, δροσιστικό και ελαφρύ. Το μάνγκο, αυτό το εξωτικό φρούτο με την υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, μεταβολίζεται καλύτερα όταν συνδυάζεται με το υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη στραγγιστό γιαούρτι.

Οι έρευνες δείχνουν ότι  άνθρωποι κατανάλωναν  απλό γιαούρτι για πάνω από τέσσερις χιλιετίες, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Το μάνγκο είναι φρούτο που προέρχεται από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Λένε μάλιστα ότι ο Βούδας εμφανίστηκε στη σκιά των δέντρων μιας φυτείας μάνγκο.

Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι πλούσια πηγή β- καροτένιου.  Το μάνγκο είναι επίσης πλούσιο σε ένα άλλο καροτενοειδές που ονομάζεται λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι  ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και απαραίτητο για την προστασία των κυττάρων. Μόνο ένα μάνγκο παρέχει σχεδόν τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνη Α (αναγκαία για την υγεία των ματιών). Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα, τα μάνγκο είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Τα μάνγκο επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε λιπαρά (ένα μάνγκο περιέχει περίπου 1γρ. λιπαρών) και έχουν λίγες θερμίδες (110 θερμίδες ανά τεμάχιο). Η κατανάλωση ενός μάνγκο την ημέρα καλύπτει το 40% των αναγκών μας για φυτικές ίνες .

Αν θέλουμε ένα ελαφρύ γλυκό, μπορούμε να δοκιμάσουμε και το ζελέ με πράσινο τσάι και λάιμ.

Κοινοποίηση

επιδόρπιο με μάνγκο