Ζελέ πορτοκάλι

Print Friendly, PDF & Email

Το ζελέ πορτοκάλι είναι ένα ελαφρύ γλυκό που γίνεται με φυσικό χυμό από πορτοκάλι. Ο ιδανικός  επίλογος σε ένα πλούσιο γεύμα.

Το ζελέ γίνεται από ζελατίνη. Αυτή προέρχεται από κολλαγόνο φτιαγμένο από τον βρασμό ζωικού συνδετικού ιστού.

Εξαιτίας της υφής της και της ικανότητάς της να πήζει, είναι χρήσιμη για την παρασκευή γλυκών και άλλων συνταγών μαγειρικής.  Δεν είναι κατάλληλη για vegan διατροφή όμως.

Το πορτοκάλι φημίζεται για την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνει, ταυτόχρονα όμως είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε κάλιο.   Το κάλιο ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης στους υπερτασικούς και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Δεν ισχύει αυτό που πιστεύουν μερικοί ότι το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση ενώ το λεμόνι την μειώνει. Και τα δυο έχουν κάλιο και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, και έχει πολλές φυτικές ίνες.

Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα μέταλλα που παρέχει, αυτά είναι κυρίως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και το κάλιο.

Άλλα βιοενεργά συστατικά του πορτοκαλιού με σημαντικά οφέλη για την υγεία είναι τα καροτενοειδή και οι φαινολικές ενώσεις (κυρίως φλαβονοειδή). Και οι δύο αυτές κατηγορίες συστατικών δρουν ως αντιοξειδωτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δοκιμάζουμε και ζελέ φράουλα με άρωμα καρύδας.

,

Ζελέ πορτοκάλι