Ζελέ με πράσινο τσάι και λάιμ

Print Friendly, PDF & Email

Πρωτότυπο ζελέ χωρίς ζάχαρη με πράσινο τσάι και λάιμ, που γίνεται πανεύκολα. Προκλητικό πράσινο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση. Αυτό που απογειώνει τη γεύση είναι το ξύσμα λάιμ.

Για να γίνει το ζελέ με πράσινο τσάι και λάιμ χρησιμοποιήσαμε γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο με μειωμένα λιπαρά. Δεν το αραιώσαμε με νερό. Επίσης περιέχει λίγη κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά, για πιο πλούσια γεύση. Επειδή όμως η ποσότητα που χρησιμοποιήσαμε είναι μικρή, δεν επιβαρύνει σε λιπαρά και θερμίδες ιδιαίτερα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους αποτοξίνωσης και βελτίωσης της γενικής υγείας.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην απώλεια βάρους

Παρά την ευρεία κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ελάχιστες έρευνες αποδεικνύουν τις πιθανές δράσεις του.

Πάντως δεν έχει μακροπρόθεσμη επίδραση: Για να επωφεληθεί κανείς από το πράσινο τσάι πρέπει να το καταναλώνει συστηματικά. Οι αλλαγές που επιφέρει δε, όπως η απώλεια βάρους, είναι μικρές και βραχυπρόθεσμες. Το πράσινο τσάι πρέπει να θεωρείται μέρος μιας υγιεινής διατροφής και όχι βασικός παράγοντας αποτοξίνωσης και απώλειας βάρους.

Από την άλλη το ζελέ χωρίς ζάχαρη είναι ένα γλυκό με ελάχιστες θερμίδες  και καθόλου λιπαρά. Οπότε μπορεί να ενταχθεί σε ένα διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους. Δοκιμάζουμε και το ζελέ ρόδι με βατόμουρα.

Κοινοποίηση

ζελέ με πράσινο τσάιπράσινο ζελέ