Ζυμαρικά με σπανάκι και ντοματίνια

Print Friendly, PDF & Email

Τα ζυμαρικά με σπανάκι είναι δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Τα βρίσκουμε συσκευασμένα από μικρούς παραγωγούς. Περιέχουν λίγο σπανάκι που τους δίνει ιδιαίτερο χρώμα. Τα συνδυάζουμε με ντοματίνια, φρέσκο σπανάκι και παρμεζάνα για ένα πλήρες πιάτο.

Το σπανάκι αποτελείται κυρίως από 91,4% νερό, 3,6% υδατάνθρακες και 2,9% πρωτεΐνες. Προσδίδει μόνο 23 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή  βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Κ1, η βιταμίνη C, το φολικό οξύ, ο σίδηρος και το ασβέστιο. Γενικά το σπανάκι είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λαχανικό, ενώ αντίθετα πολύ χαμηλό σε θερμίδες.

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης και λουτεΐνης που είναι ευεργετικά για την όραση. Το βήτα-καροτένιο παρέχεται στα μάτια, όταν το σπανάκι είναι μαγειρεμένο. Επίσης το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και βοηθάει στη ρύθμιση της πίεσης.

Στο πιάτο αυτό συνδυάζουμε τα ζυμαρικά με σπανάκι με φρέσκο σπανάκι και ντοματίνια. Σερβίρουμε με παρμεζάνα που είναι τυρί πλούσιο σε λιπαρά αλλά και ασβέστιο. Το ασβέστιο της παρμεζάνας μπορεί να ελαττώσει την απορρόφηση του σιδήρου του σπανακιού. Γενικά όμως ο σίδηρος από τα φυτικά τρόφιμα δεν απορροφάται αποτελεσματικά.

Αν σας άρεσαν ζυμαρικά με σπανάκι μπορείτε να δοκιμάσετε και τα μακαρόνια ολικής με σάλτσα μπολονέζ.

Κοινοποίηση