Κέικ με άρωμα τσαγιού Earl Grey

Print Friendly, PDF & Email

Ένα κέικ με άρωμα τσαγιού είναι ένα πρωτότυπο αρωματικό κέικ. Το κάνουμε χωρίς βούτυρο, με αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο. Χρησιμοποιούμε τσάι Earl Grey. Το τσάι Earl Grey είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα αρωματισμένα τσάγια στον κόσμο. Αποτελείται από ένα μείγμα τσαγιού με χαρακτηριστική γεύση και άρωμα εσπεριδοειδών που προέρχονται από την προσθήκη του ελαίου που εξάγεται από τη φλούδα του περγαμόντο. Πήρε το όνομά του από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Earl Grey, στον οποίο ο αυτοκράτορας της Κίνας δώρισε τσάι και περγαμόντο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το τσάι απορρόφησε τα αρώματα του περγαμόντο και έδωσε το χαρακτηριστικό μείγμα.

Το τσάι είναι παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα και το πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο μετά το νερό. Το μαύρο τσάι περιέχει μια ομάδα πολυφαινολών που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της γήρανσης των κυττάρων. Θεωρείται ότι μειώνει την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων και καρκίνου εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Η παρασκευή μαύρου τσαγιού είναι απλή και διαρκεί μόνο δύο λεπτά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φακελάκια τσαγιού ή φύλλα και να προσαρμόσουμε τη γεύση στις προτιμήσεις μας.

Δοκιμάζουμε και το κέικ με άρωμα πορτοκάλι, με γιαούρτι και αμύγδαλα. Προσθέτοντας γιαούρτι στο μείγμα του κέικ μειώνουμε την προσθήκη λιπαρών όπως το βούτυρο.

 

Κοινοποίηση

κεικ τσαγιού