Κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και αμύγδαλα

Print Friendly, PDF & Email

Κέικ χωρίς βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι γίνεται; Ναι, η Αλκμήνη το έκανε! Έκανε κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και αμύγδαλα χωρίς βούτυρο ή άλλη λιπαρή ουσία.  Μόνο με στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά! Το στραγγιστό γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο στα κέικ, την κρέμα γάλακτος στα παγωτά, τη μαγιονέζα στα ντρέσινγκ.

Το 97% των ελληνικών νοικοκυριών να καταναλώνει γιαούρτι.   . Όχι άδικα αφού το γιαούρτι, αποτελεί μια πολύτιμη και εύπεπτη τροφή με υψηλή βιολογική αξία. Πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες . Βοηθά, μεταξύ άλλων, στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Όταν οι ξένοι λένε greek yogurt εννοούν το στραγγιστό γιαούρτι. Είναι πολύ δημοφιλές και είναι συνώνυμο του υγιεινού.

Στο κέικ αυτό χρησιμοποιούμε αμύγδαλα που έχουμε κάνει πούδρα. Τα ωφέλιμα λιπαρά των αμυγδάλων συντελούν στη βελούδινη υφή του κέικ. Επίσης βοηθούν να μην γίνεται αντιληπτή η απουσία βούτυρου.

Χρησιμοποιούμε καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής άλεσης. Το αλεύρι ολικής άλεσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης δίνει το αίσθημα του κορεσμού πιο εύκολα.

Τελικά σε αυτό το κέικ περιέχονται υλικά με υψηλή θρεπτική αξία, γεγονός που το κάνει κατάλληλο για παιδιά, αθλητές και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Φυσικά αν μας αρέσει η σοκολάτα υπάρχει και το κέικ ολικής με πορτοκάλι.

Κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και αμύγδαλαΚέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και αμύγδαλαΚέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και αμύγδαλα