Κέικ ολικής με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Print Friendly, PDF & Email

Όταν κάνουμε ένα κέικ ολικής με μαύρη σοκολάτα είμαστε σίγουροι ότι παρέχει θρεπτικά οφέλη εκτός από πλούσια γεύση.

Πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και με λιγότερη χοληστερόλη ένα κέικ για όλη την οικογένεια και όλες τις ώρες.

Το αλεύρι ολικής αλέθεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να περιέχει όλο το φύτρο του σταριού και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ταιριάζει σε συνταγές ολικής άλεσης και έχει διατροφικά πλεονεκτήματα όπως: βιταμίνες Ε, Β1, Β2, φυτικά λιπαρά οξέα Ω6, Ω3 και φυτικές στερόλες. Είναι ιδανικό για θρεπτικές συνταγές όπως ψωμί, κέικ, μπισκότα, σπιτικές τορτίγιες ολικής κ.α. Προτείνουμε πάντα την ανάμειξη του με αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι άλλου τύπου. Επιλέγουμε αλεύρι αναλόγως το τι θέλουμε να φτιάξουμε.

Έρευνες έχουν πλέον αποδείξει ότι οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (δημητριακά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά) παρέχουν προστασία και κατά ορισμένων μορφών  καρκίνου. Έχει διαπιστωθεί ότι οι φυτικές ίνες προστατεύουν επίσης από τις αιμορροΐδες, τη δυσκοιλιότητα, την παχυσαρκία . Ρυθμίζουν εντερικές παθήσεις όπως το ευερέθιστο έντερο. Ακόμα περιορίζουν τη χοληστερίνη και συνιστώνται στους διαβητικούς.

Επιπλέον, αδυνατίζουν, επειδή καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού και ωθούν να περιοριστεί η ποσότητα από τις υπόλοιπες τροφές.

Παρόμοια, εκτός από το κέικ ολικής με μαύρη σοκολάτα μπορούμε  να δοκιμάσουμε το κέικ με σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Κοινοποίηση

Κέικ ολικής με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλιΚέικ ολικής με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλιΚέικ ολικής με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι