Καλοκαιρινή σαλάτα με νεκταρίνια

Καλοκαιρινή σαλάτα με νεκταρίνια

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια σαλάτα με νεκταρίνια το καλοκαίρι. Εύκολη, δροσερή και χορταστική, μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα.

Τα νεκταρίνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Γενικά, τα φρούτα και λαχανικά με έντονο κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, συχνά περιέχουν μεγάλη ποσότητα β-καροτένιου. Το Β-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η βιταμίνη C στα φρούτα και τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των νεκταρινιών, θεωρείται ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη C προστατεύσει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες .Η λουτεΐνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που προστατεύει τα μάτια και το δέρμα. Θεωρείται σημαντικό αντιοξειδωτικό επειδή προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετή λουτεΐνη στη διατροφή τους γι’ αυτό η κατανάλωση νεκταρινιών μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της λουτεΐνης στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης τα νεκταρίνια έχουν  σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, καθώς και φυσικά σάκχαρα που βοηθούν στην παροχή ενέργειας.

Τα νεκταρίνια αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται με την φλούδα και για τον λόγο αυτό θεωρούνται πολύ δραστικά κατά της δυσκοιλιότητας.

Τα συνδυάζουμε με το ανθότυρο που είναι πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου για ένα πλήρες γεύμα.

Το καλοκαίρι εκτός από τη σαλάτα με νεκταρίνια δοκιμάζουμε και τη χωριάτικη μακαρονοσαλάτα ολικής.