Καραμελωμένα ροδάκινα με ανθότυρο

Print Friendly, PDF & Email

Πρωτότυπο επιδόρπιο ή σνακ με καραμελωμένα ροδάκινα με ανθότυρο. Συνδυάζουμε τα ροδάκινα με ανθότυρο ή ρικότα που είναι τυριά χαμηλών λιπαρών. Το ανθότυρο είναι Ελληνικό τυρί με χαμηλά λιπαρά και αλάτι. Το τυρί ρικότα είναι Ιταλικής προέλευσης με πολύ χαμηλά λιπαρά.

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Γενικά, τα φρούτα και λαχανικά με έντονο κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, συχνά περιέχουν μεγάλη ποσότητα β-καροτένιου. Το Β-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η βιταμίνη C στα φρούτα και τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των ροδάκινων, θεωρείται ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό. Επίσης ηλουτεΐνη είναι ένα αντιοξειδωτικά που προστατεύει τα μάτια και το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και επομένως τη φθορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετή λουτεΐνη στη διατροφή τους  γι’ αυτό η κατανάλωση νεκταρινιών μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της λουτεΐνης στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης τα ροδάκινα παρέχουν φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, καθώς και φυσικά σάκχαρα που βοηθούν στην παροχή ενέργειας. Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται με την φλούδα και για τον λόγο αυτό θεωρούνται πολύ δραστικά κατά της δυσκοιλιότητας.

Τα συνδυάζουμε με το ανθότυρο που είναι πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου για ένα πλήρες γεύμα.

Εκτός από τα καραμελωμένα ροδάκινα με ανθότυρο, τον συνδυασμό φρούτου με ανθότυρο τον βρίσκουμε και στη καλοκαιρινή σαλάτα με νεκταρίνια.

 

Κοινοποίηση