Μαροκινή καροτοσαλάτα με πορτοκάλι

Print Friendly, PDF & Email

Μια διαφορετική καροτοσαλάτα, με προέλευση από το εξωτικό Μαρόκο. Η μαροκινή καροτοσαλάτα συνδυάζει το καρότο με το πορτοκάλι.

Το καρότο περιέχει τα αντιοξειδωτικά συστατικά καροτενοειδή, τα οποία ελαττώνουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών στο σώμα. Το β-καροτένιο μπορεί επίσης να δράσει προστατευτικά εναντίον της ανάπτυξης καρκίνου. Πέρα από τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, το καρότο είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία μπορεί να βοηθήσει στα προβλήματα όρασης. Ένα μεσαίου μεγέθους καρότο, περιέχει μόλις 25 θερμίδες, 6 γραμμάρια υδατανθράκων, 3 γραμμάρια σακχάρων και 1 γραμμάριο πρωτεΐνης. Επιπλέον, τα καρότα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

Το πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C και κάλιο, μαζί με πολλές άλλες βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα. Τα αντιοξειδωτικά στο πορτοκάλι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την αναστροφή βλάβης του DNA που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες διαταραχές όπως η νόσος του Alzheimer. Όλα τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή αντιοξειδωτικά, τα οποία ευθύνονται για το πλούσιο χρώμα τους. Ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες και στα πορτοκάλια και τις ντομάτες είναι και το λυκοπένιο.

Ένας αναπάντεχος συνδυασμός με ωραία χρώματα και ελαφριά γεύση. Συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσια φιλέτα με γκρατιναρισμένες πατάτες.

Κοινοποίηση

Μαροκινή καροτοσαλάτα με πορτοκάλιΜαροκινή καροτοσαλάτα με πορτοκάλιΜαροκινή καροτοσαλάτα με πορτοκάλι