Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Καμιά φορά χρειάζεται να τηγανίσουμε κεφτεδάκια γιατί μας τα ζητάνε. Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου είναι η πιο ελαφριά εκδοχή του τηγανητού. Όπως μπορούμε να κάνουμε και μπιφτέκια από leftovers γαλοπούλας.

Το κοτόπουλο είναι πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Αρκεί μια μερίδα στήθους κοτόπουλου για να πάρει κάποιος την εντυπωσιακή ποσότητα των 31 γραμμαρίων πρωτεΐνης, χωρίς όμως να επιβαρύνει το σώμα του με λιπαρά και θερμίδες.

Το στήθος κοτόπουλου έχει πολλή πρωτεΐνη, ενώ καλύπτει το 6% των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο (ανά 100 γραμμάρια), βοηθώντας το σώμα μας να μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα όργανα και να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση στήθους κοτόπουλου συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο, γι’ αυτό αποτελεί ιδανική τροφή για τις γυναίκες στην εγκυμοσύνη.

Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου γίνονται με κιμά κοτόπουλου. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να μας κάνει κιμά κοτόπουλου. Όμως πρέπει να έχει ψυχόμενη μηχανή για να κάνει κιμά κοτόπουλου. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε κιμά από κοτόπουλο στο σπίτι. Αρκεί το κοτόπουλο να είναι ελαφρά παγωμένο και τότε το βάζουμε στο μούλτι.

Το κοτόπουλο θέλει πολύ προσοχή στη διαχείρισή του. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμά του.

 

Κοινοποίηση

κεφεδάκια κοτόπουλου