Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο

Print Friendly, PDF & Email

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι αγαπημένο πιάτο. Επίσης είναι εύκολος τρόπος να φάνε λαχανικά τα παιδιά. Στη συνταγή μας κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο για να αποφύγουμε το τηγάνισμα. Προσθέτουμε αλεύρι για να δημιουργηθεί μια ζύμη εύπλαστη. Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο, προσέχοντας να μην παραπάρουν χρώμα. Καλύτερα να τους ελέγχουμε τακτικά γιατί καίγονται εύκολα.

Τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Η βιταμίνη Α, εκτός των άλλων, φροντίζει για σωστή όραση, υγιές δέρμα και καλή λειτουργία των πνευμόνων, ενώ η βιταμίνη C στηρίζει το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα.

100 γρ. κολοκυθάκια  έχουν 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Είναι πλούσια σε νερό.  Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία. Εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό και ίνες, σε συνδυασμό με τις λίγες θερμίδες τους ανά μερίδα, δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας γρήγορα, βοηθώντας την ίδια στιγμή στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Ο δυόσμος χαρακτηρίζεται από ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χάρη στις φαινολικές ενώσεις που περιέχει. Επίσης ανακουφίζει τα συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Θεωρείται ότι διευκολύνει τη πέψη, αποτρέποντας το αίσθημα φουσκώματος και δυσφορίας.

Συνδυάζονται με τζατζίκι χαμηλών λιπαρών.

Κοινοποίηση