Κοτοσαλάτα με αβοκάντο low carb

Print Friendly, PDF & Email

Πλούσια κοτοσαλάτα με αβοκάντο και στραγγιστό γιαούρτι. Καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά και πρωτεΐνες δίνει την αίσθηση του κορεσμού. Ιδανική για low carb ή keto διατροφή.

Επιλέγουμε γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά γιατί είναι χορταστικό και μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής.

Το στήθος κοτόπουλου δίνει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Μπορούμε να το βράσουμε ή να το ψήσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε το στήθος από ένα ήδη ψημένο κοτόπουλο. Βέβαια αν το κοτόπουλο ψηθεί με το δέρμα του θα έχει περισσότερα λιπαρά. Κι αυτό γιατί το λίπος που είναι κάτω από το δέρμα θα εισχωρήσει στο κρέας του. Από την άλλη το μπούτι κοτόπουλου έχει διπλάσια λιπαρά από το στήθος, ακόμα και αν μαγειρευτεί χωρίς το δέρμα.

Το αβοκάντο είναι φρούτο πλούσιο σε λιπαρά. Ένα μεγάλο αβοκάντο αποδίδει 350 θερμίδες και επομένως πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή. Φυσικά είναι λιπαρά ωφέλιμα, εξίσου ωφέλιμα με το ελαιόλαδο.

Στην κοτοσαλάτα με αβοκάντο μπορούμε να προσθέσουμε iceberg για να δώσουμε όγκο και να την εμπλουτίσουμε με φυτικές ίνες.

Είναι ένας καλός τρόπος να εκμεταλλευτούμε το κοτόπουλο που περίσσεψε. Μπορούμε να τη βάλουμε σε σάντουιτς για ένα πρόχειρο γεύμα. Μια καλή ιδέα είναι και τα μπιφτέκια από leftovers γαλοπούλας που μπορούν να γίνουν και με κοτόπουλο.

 

Κοινοποίηση