Κοτόπουλο με κάσιους και λαχανικά

Print Friendly, PDF & Email

Το κοτόπουλο με κάσιους και λαχανικά είναι μια συνταγή με ασιατική γεύση, που γίνεται ιδανικά σε γουώκ. Το μαγείρεμα σε γουώκ είναι πρακτικό γιατί τα υλικά μαγειρεύονται γρήγορα και με λίγη λιπαρή ύλη. Έτσι δημιουργούμε γρήγορα και υγιεινά πιάτα. Ο τρόπος αυτός μαγειρέματος λέγεται stir fry.

Στο κοτόπουλο με κάσιους και λαχανικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε: πιπεριές διαφόρων χρωμάτων, ακόμα και καυτερές, αρακά, φέτες κόκκινου κρεμμυδιού, φασολάκια, μικρά καλαμποκάκια.

Τα κάσιους είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά, που όμως αυξάνουν τη θερμιδική αξία τους . Τα κάσιους είναι ένα είδος καρπού με μαλακή συνοχή και γλυκιά γεύση. Προέρχονται από την Βραζιλία και μέσω αποικιών εισήχθησαν στην Αφρική και στην Ινδία. Αυτές οι περιοχές είναι σήμερα οι μεγαλύτεροι παραγωγοί κάσιους. Τα κάσιους πωλούνται τόσο ωμά, όσο και ψημένα, και αλατισμένα ή μη. Τα κάσιους έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα για την παρασκευή εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γάλα, τυρί, σάλτσες και κρέμες γάλακτος. Χρησιμοποιούνται πολύ σε vegan παρασκευές λόγω της μαλακής υφής τους.

1 μερίδα ακατέργαστων κάσιους (30 γραμμάρια, ή περίπου 18 καρποί) περιέχει 157 θερμίδες. Επομένως πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή αν μας απασχολούν κάποια παραπάνω κιλά.

Δοκιμάζουμε και το κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας που επίσης έχει εξωτική γεύση.

Το κοτόπουλο με κάσιους συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι και μάλιστα καστανό.

 

Κοινοποίηση

κοτόπουλο με κάσιουςκοτόπουλο με κάσιους