Κοτόπουλο με φέτα και ντομάτα

Print Friendly, PDF & Email

Το κοτόπουλο με φέτα και ντομάτα είναι ένα ελαφρύ καλοκαιρινό φαγητό.

Το στήθος κοτόπουλου είναι αρκετά στεγνό αλλά η ντομάτα και η λιωμένη φέτα του δίνουν την υγρασία που χρειάζεται. Η σάλτσα που δημιουργείται από τα υπόλοιπα υλικά μυρίζει Ελλάδα.

Το κοτόπουλο είναι πηγή πρωτεΐνης, αλλά ποιο κομμάτι να επιλέξουμε;

Το μέρος κοτόπουλου που πρέπει να καταναλώνουμε εξαρτάται από τους στόχους και την φυσική μας κατάσταση. Ενώ όλα τα μέρη του κοτόπουλου είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, μερικά μέρη του είναι πιο λιπαρά, όπως το μπούτι και οι φτερούγες. Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, τότε το στήθος κοτόπουλου είναι το καλύτερο κομμάτι. Είναι το πιο λεπτό μέρος του κοτόπουλου, που σημαίνει ότι έχει τις λιγότερες θερμίδες, αλλά την περισσότερη πρωτεΐνη. 

Ωστόσο, οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή κετογονικές μπορεί να επωφεληθούν από την κατανάλωση λιπαρών κομματιών κοτόπουλου. Αυτοί χρειάζονται περισσότερο λίπος στις δίαιτές τους. Τέλος, τα άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα ή να επισπεύσουν την ανάρρωση τους μπορεί να επωφεληθούν από την κατανάλωση του στήθους. Περιέχει τις περισσότερες πρωτεΐνες κατά βάρος, που είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτούς.

Προτείνουμε επίσης τα πιάτα  μεξικάνικο κοτόπουλο αλλά και λεμονάτο κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια.

Κοινοποίηση

κοτόπουλο με ντομάτα και φέτα