Κριθαράκι με γαρίδες, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι

Print Friendly, PDF & Email

Νηστίσιμο και ιδιαίτερα νόστιμο αυτό το κριθαράκι με τις γαρίδες, ντομάτες και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Το ότι μαγειρεύεται με λίγα λιπαρά, το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον. Αν θέλουμε το κάνουμε με κριθαράκι ολικής, το οποίο δεν λασπώνει.

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και κριθαράκι με γαρίδες και baby σπανάκι.

Οι γαρίδες και τα υπόλοιπα οστρακοειδή περιέχουν χοληστερόλη. Περιέχουν και κάποιες ποσότητες λιπαρών ωμέγα-3, υγιεινών για την καρδιά, αν και μικρότερες  από ό, τι τα ψάρια.

Τα οστρακοειδή είναι μια καλή εναλλακτική λύση αντί για το κόκκινο κρέας. Μια μερίδα 100 γρ. παρέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με την ίδια μερίδα 90% άπαχου μοσχαρίσιου κρέατος, αλλά με πολύ λιγότερο κορεσμένο λίπος. Ορισμένα θαλασσινά, όπως οι γαρίδες, έχουν περισσότερη χοληστερόλη από το κόκκινο κρέας, αλλά η χοληστερόλη από τις γαρίδες έχει μικρή επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Τα στρείδια και τα μύδια έχουν τα περισσότερα λιπαρά ωμέγα-3, αλλά όχι τόσο πολύ όσο ο σολομός.

Αν μας αρέσουν οι γαρίδες και τα υπόλοιπα θαλασσινά, αλλά έχουμε πρόβλημα με τη χοληστερόλη υπάρχει λύση. Αρκεί να μην τρώμε τηγανητά ή βουτηγμένα σε βούτυρο.

Το κριθαράκι με γαρίδες, ντομάτες και φρέσκο κρεμμυδάκι είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες. Αν είναι ολικής γίνεται κατάλληλο και για άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σάκχαρό τους.

Κοινοποίηση

Κριθαράκι με γαρίδες, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι