Κριθαράκι με γαρίδες και baby σπανάκι

Print Friendly, PDF & Email

Ζουμερό κριθαράκι με γαρίδες και baby σπανάκι: Με αυτό το ελαφρύ πάτο μπορούμε να δώσουμε στην οικογένειά μας μια πινελιά γιορτής. Νόστιμο, υγιεινό, ιδιαίτερο. Δοκιμάζουμε και γαρίδες με μπρόκολο στο γουόκ.

Οι γαρίδες και τα υπόλοιπα οστρακοειδή περιέχουν χοληστερόλη. Περιέχουν και κάποιες ποσότητες λιπαρών ωμέγα-3, υγιεινών για την καρδιά, αν και μικρότερες  από ό, τι τα ψάρια.

Τα οστρακοειδή είναι μια καλή εναλλακτική λύση αντί για το κόκκινο κρέας. Μια μερίδα 100 γρ. παρέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με την ίδια μερίδα 90% άπαχου μοσχαρίσιου κρέατος, αλλά με πολύ λιγότερο κορεσμένο λίπος. Ορισμένα θαλασσινά, όπως οι γαρίδες, έχουν περισσότερη χοληστερόλη από το κόκκινο κρέας, αλλά η χοληστερόλη από τις γαρίδες έχει μικρή επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Τα στρείδια και τα μύδια έχουν τα περισσότερα λιπαρά ωμέγα-3, αλλά όχι τόσο πολύ όσο ο σολομός.

Αν μας αρέσουν οι γαρίδες και τα υπόλοιπα θαλασσινά, αλλά έχουμε πρόβλημα με τη χοληστερόλη υπάρχει λύση. Αρκεί να μην τρώμε τηγανητά ή βουτηγμένα σε βούτυρο.

Το κριθαράκι με γαρίδες και σπανάκι είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες. Αν είναι ολικής γίνεται κατάλληλο και για άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σάκχαρό τους. Το σπανάκι μας προσφέρει σίδηρο, ασβέστιο και φολικό οξύ και συμπληρώνει ιδανικά το πιάτο μας.

Κοινοποίηση

Κριθαράκι με γαρίδες και baby σπανάκι