Λαβράκι στη λαδόκολλα

Print Friendly, PDF & Email

Κάνουμε λαβράκι στη λαδόκολλα γιατί γίνεται εύκολα και δεν λερώνουμε τον φούρνο. Επιπλέον κρατάει τους χυμούς του και έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολλά λιπαρά.

Το κρέας που προσφέρει το λαβράκι είναι εξαιρετικής ποιότητας, καθώς επίσης θεωρείται από τα νοστιμότερα ψάρια.

Η ποιότητα των πρωτεϊνών των ψαριών είναι ίδια με τις πρωτεΐνες του κρέατος των θηλαστικών. Στις πρωτεΐνες των ψαριών υπάρχουν τα ίδια αμινοξέα, τα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η λυσίνη, η ιστιδίνη, η λευκίνη, η αργινίνη και η τρυπτοφάνη. Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες, κυρίως Α, βιοφλαβονοειδή, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα σαρκοφάγα ή παμφάγα ψάρια, όπως το λαβράκι και η τσιπούρα έχουν σάρκα ανώτερης ποιότητας από τα πλανγκτοφάγα, όπως ο γαύρος και η σαρδέλα. Η πέψη των λιπαρών ψαριών, όπως τα δύο προαναφερθέντα είδη, από τον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται μέσα σε 3-4 ώρες. Ας σημειωθεί ότι η τσιπούρα, καθώς και το λαβράκι είναι ελεύθερα υδραργύρου, οπότε και συστήνεται να καταναλώνονται συστηματικά, δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από πρόσφατη μελέτη Ελλήνων επιστημόνων . Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι είναι απόλυτα ασφαλή τα Ελληνικά ψάρια για κατανάλωση ως προς όλα τα μέταλλα.

Αν μας άρεσε το  λαβράκι στη λαδόκολλα δοκιμάζουμε και σολομό με μουστάρδα και λευκό κρασί. Συνοδεύουμε το ψάρι μας με μια πλούσια σαλάτα με μαρούλι, καρύδια και αβοκάντο.

Κοινοποίηση

Λαβράκι στη λαδόκολλαΛαβράκι στη λαδόκολλα