Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά

Print Friendly, PDF & Email

Δεν είναι συνηθισμένο να συνδυάζουμε τα λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά. Αλλά να επιτέλους ένα πιάτο με λαζάνια χωρίς περιττά λίπη και μπεσαμέλ. Τα μαγειρεύουμε με κιμά κοτόπουλου, μελιτζάνα και κολοκυθάκια. Μάλιστα αντί για μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος χρησιμοποιούμε γάλα πλήρες.

Εύκολη, θρεπτική και νοστιμότατη η συνταγή αυτή, θα την αγαπήσουν τα παιδιά.

Περιέχει αρκετά λαχανικά, μπαχαρικά και τα λαζάνια, ως βασική πηγή υδατάνθρακα. Η μερίδα είναι χορταστική και μας δίνει 388 θερμίδες, κάτι που καθιστά το πιάτο ιδανικό για κυρίως γεύμα.

Επιλέγουμε τυρί χαμηλό σε λιπαρά, ώστε να έχουμε ένα πλήρες γεύμα με λαχανικά, υδατάνθρακα και πρωτεΐνη.

Πέρα από τα βασικά θρεπτικά συστατικά, η μερίδα λόγω των λαχανικών που περιέχει, καλύπτει το 12% των καθημερινών αναγκών μας σε φυτικές ίνες.

Λίγη προσοχή χρειάζεται στην ποσότητα του ελαιολάδου και του αλατιού, για να μη γίνει αλμυρό (μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το τυρί)  και αυξηθούν περισσότερο οι θερμίδες.

Το κάρι ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο. Η σκόνη κάρι που κυκλοφορεί  είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Οι περισσότερες συνταγές σκόνης κάρι περιλαμβάνουν  κόλιανδρο, κουρκουμά, τριγωνέλα, κύμινο καθώς και άλλα μπαχαρικά. Η σκόνη κάρυ και η σύγχρονη χρήση της λέξης “κάρι”, είναι δυτική εφεύρεση και δεν αντανακλά τυχόν ειδικό τρόφιμο της Νότιας Ασίας, αν και ένα παρόμοιο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην Ασία, ονομάζεται γκαράμ μασάλα.

Μπορούμε να συνδυάσουμε και τον κιμά με λαχανικά. Δείτε τη συνταγή μας: κιμάς με ψητά λαχανικά.

Κοινοποίηση

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και λαχανικάΛαζάνια με κιμά κοτόπουλου και λαχανικάΛαζάνια με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά