λαζάνια με σπανάκι

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και τυριά

Print Friendly, PDF & Email

Τα αγαπημένα όλων λαζάνια συνδυασμένα με σπανάκι, ντομάτα και τυριά είναι ένας τρόπος να φάνε μικροί και μεγάλοι λαχανικά. Στη συνταγή μας στα  λαζάνια με σπανάκι προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χαμηλά τα λιπαρά. Τα λαζάνια όπως και όλα τα ζυμαρικά είναι το αγαπημένο όλων μας.

Δοκιμάζουμε και λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά.

Το σπανάκι αποτελείται κυρίως από 91,4% νερό, 3,6% υδατάνθρακες και 2,9% πρωτεΐνες. Προσδίδει μόνο 23 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή  βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Κ1, η βιταμίνη C, το φολικό οξύ, ο σίδηρος και το ασβέστιο. Γενικά το σπανάκι είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λαχανικό, ενώ αντίθετα πολύ χαμηλό σε θερμίδες.

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης και λουτεΐνης που είναι ευεργετικά για την όραση. Το βήτα-καροτένιο παρέχεται στα μάτια, όταν το σπανάκι είναι μαγειρεμένο. Επίσης το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και βοηθάει στη ρύθμιση της πίεσης.

Στο πιάτο αυτό συνδυάζουμε τα ζυμαρικά με σπανάκι με φρέσκο σπανάκι και ντοματίνια. Σερβίρουμε με παρμεζάνα που είναι τυρί πλούσιο σε λιπαρά αλλά και ασβέστιο. Το ασβέστιο της παρμεζάνας μπορεί να ελαττώσει την απορρόφηση του σιδήρου του σπανακιού. Γενικά όμως ο σίδηρος από τα φυτικά τρόφιμα δεν απορροφάται αποτελεσματικά.

Αν σας άρεσαν τα λαζάνια με σπανάκι μπορείτε να δοκιμάσετε και τα μακαρόνια ολικής με σάλτσα μπολονέζ.

Κοινοποίηση