Λεμονάτο κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια

Print Friendly, PDF & Email

Το λεμονάτο στήθος από κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια είναι ιδανικό για δίαιτα. Το κοτόπουλο με την σχετικά ουδέτερη γεύση του, παίρνει  ωραίο άρωμα από το λεμόνι και αφήνει μια δροσερή επίγευση. Μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού λεμονάτου κοτόπουλου.

Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης. Ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος. Το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Τα φασολάκια περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών. Φλαβονοειδή όπως οι κατεχίνες που βοηθούν στη μείωση του σωματικού λίπους και μπορούν να αποτρέψουν την παχυσαρκία. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α και αντιοξειδωτικών, όπως η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και τα β-καροτένια. Τα υψηλά επίπεδα φολικού στα πράσινα φασολάκια συνεργάζονται με τη βιταμίνη Β12 για να διατηρήσουν την παραγωγή DNA.

Δημιουργούμε ένα πλήρες πιάτο με το λεμονάτο κοτόπουλο και τα φασολάκια, που μπορεί να συνδυαστεί με λίγο τυρί φέτα ή τζατζίκι χαμηλών λιπαρών.

 

Κοινοποίηση

Λεμονάτο κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια