Μάνγκο Τιραμισού

Print Friendly, PDF & Email

Δανειζόμαστε τον όρο τιραμισού για να προσδιορίσουμε το ύφος του δροσερού αυτού επιδόρπιου.  Μάνγκο τιραμισού. Τόσο διαφορετικό από το παραδοσιακό, που είναι όμως έτοιμο να σας εντυπωσιάσει.

Τιραμισού στα Ιταλικά σημαίνει σήκωσέ με επάνω. Φτιάξε μου τη διάθεση δώσε μου δυνάμεις. Γίνεται με σαβουαγιάρ, αβγά κρέμα μασκαρπόνε και αβγά.

Αγαπημένο γλυκό των Ιταλών που σερβίρεται από τα καφέ μέχρι και τα πολύ καλά εστιατόρια. τόσο στην χώρα καταγωγής του όσο και και σε όλον τον κόσμο.

Από την άλλη εδώ έχουμε μια ελαφριά κρέμα γιαουρτιού που θυμίζει Ελλάδα σε συνδυασμό με ένα τροπικό φρούτο που παραπέμπει σε εξωτικούς προορισμούς.

Το μάνγκο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά – ιδιαίτερα βιταμίνη C, η οποία βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και την απορρόφηση σιδήρου.

Το μάνγκο έχει πάνω από δώδεκα διαφορετικούς τύπους πολυφαινολών, συμπεριλαμβανομένης της μαγγιφερίνης, η οποία είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Οι πολυφαινόλες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά μέσα στο σώμα μας και προστατεύουν τα κύτταρα από τη γήρανση. Το μάνγκο είναι μια καλή πηγή φυλλικού οξέος,  περιέχει αρκετές βιταμίνες Β, καθώς και βιταμίνες A, C, K και E  οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Έξυπνες και εύκολες ιδέες για την χρήση του μάνγκο, πέρα από αυτό το υπέροχο μάνγκο τιραμισού:

Το προσθέτουμε σε smoothies.

Το προσθέτουμε σε  γλυκόξινες σάλτσες.

Κόβουμε σε κύβους και σερβίρουμε σε φρουτοσαλάτα μαζί με άλλα τροπικά φρούτα.

Ταιριάζει πολύ  σε σαλάτες με κινόα όπως στη σαλάτα με κινόα, σπανάκι και μάνγκο.

 

Κοινοποίηση

μάνγκο τιραμισού