Μανιτάρια Πορτομπέλλο με ντομάτα και μοτσαρέλα

Print Friendly, PDF & Email

Δημιουργούμε ένα πολύ όμορφο και υγιεινό ορεκτικό με μανιτάρια Πορτομπέλλο και μοτσαρέλα. Επιλέγουμε χρωματιστά ντοματίνια και μοτσαρελίνια για εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αν και τα μανιτάρια κατατάσσονται συχνά στην ίδια κατηγορία με τα λαχανικά, στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτά. Πρόκειται για μύκητες, ένα είδος καρπού χωρίς χλωροφύλλη και άνθη, ο οποίος αναπτύσσεται σε σκιερό και υγρό περιβάλλον, πάνω σε κάποια θρεπτική βάση, όπως είναι το ξύλο (κορμοί δένδρων), το φυτόχωμα και πολλά άλλα.

Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων. Όμως έχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας.  Επομένως θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους.

Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες (13 θερμίδες ανά 100 γραμμ.). Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι.

Τα μανιτάρια πορτομπέλλο μπορούν να ψηθούν στη σχάρα, να γίνουν γεμιστά, να ψηθούν στο φούρνο ή να τηγανιστούν. Αποτελούν θαυμάσιο ορεκτικό, συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.

Μανιτάρια πορτομπέλλο με μοτσαρέλα ένα ιδανικό ορεκτικό ή πιάτο για μπουφέ. Δοκιμάζουμε για μπουφέ και τις βαρκούλες με αχλάδι και blue cheese χαμηλών λιπαρών

Κοινοποίηση

Μανιτάρια Πορτομπέλλο με ντομάτα και μοτσαρέλαΜανιτάρια Πορτομπέλλο με ντομάτα και μοτσαρέλαΜανιτάρια Πορτομπέλλο με ντομάτα και μοτσαρέλαΜανιτάρια Πορτομπέλλο με ντομάτα και μοτσαρέλα