Μαρμελάδα ακτινίδιο με στέβια

Print Friendly, PDF & Email

Η μαρμελάδα ακτινίδιο με στέβια είναι το τέλειο πρωινό! Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου χωρίς περιττές θερμίδες. Επειδή γίνεται με στέβια είναι κατάλληλη για άτομα με διαβήτη.  Υπέροχος συνδυασμός για το ψωμί: Ταχίνι από το green family με μαρμελάδα ακτινίδο με στέβια.

Η στέβια έχει χαρακτηριστεί από τους αρμόδιους φορείς ως ασφαλής γλυκαντική ουσία. Η θερμιδική της αξία είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχει σε διάφορες μορφές: υγρή ή κρυσταλλική.  Στην περίπτωση της υγρής στέβιας συνήθως αναλογούν 5 σταγόνες σε 1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη. Για την κρυσταλλική στέβια αναφέρεται συνήθως στη συσκευασία 1:1, 1:3 ή 1:5. Αυτό σημαίνει ότι 1 όγκος στέβιας αποδίδει την ίδια γλυκύτητα με 1 ή  3 ή 5 όγκους ζάχαρης αντίστοιχα.

Όταν καταναλώνουμε προϊόντα με στέβια καλό είναι να ελέγχουμε τη διατροφική επισήμανση στη συσκευασία. Πολλές φορές συνυπάρχουν και άλλα συστατικά όπως η δεξτρόζη, που έχουν τις ιδιότητες της γλυκόζης και επομένως ανεβάζουν το σάκχαρο και προσθέτουν θερμίδες.

Η στέβια δεν περιέχει θερμίδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με προβλήματα παχυσαρκίας.

Το ακτινίδιο είναι φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε αυτή την υπέροχη μαρμελάδα: τρώμε μαρμελάδα ακτινίδιο πάνω σε γιαούρτι ή  με υγιεινά pancakes με μπανάνα και ηλιόσπορους.

Κοινοποίηση

Μαρμελάδα ακτινίδιοΜαρμελάδα ακτινίδιοΜαρμελάδα ακτινίδιο