Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

Print Friendly, PDF & Email

Γιατί επιλέγουμε μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι; Γιατί τα μαυρομάτικα φασόλια μαγειρεύονται εύκολα χωρίς μούλιασμα. Επίσης ο συνδυασμός όσπρια με το σπανάκι προσφέρει ένα πολύ υγιεινό πιάτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Η μεσογειακή διατροφή, επιτάσσει να καταναλώνουμε όσπρια, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούμε και περιορίζουμε σημαντικά την κατανάλωση φασολιών και γενικά των οσπρίων.

Είναι χειμερινό φαγητό, όπως πολλοί θα ισχυριστούν, έχοντας κατά νου τη φασολάδα. Οι ποικιλίες τους όμως είναι πολλές, το ίδιο και οι συνταγές με τις οποίες μπορούν να μαγειρευτούν.

Τα φασόλια αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών (16-33%), βιταμινών (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ), διαιτητικής ίνας (14-19%), ιδιαίτερα υδατοδιαλυτής διαιτητικής ίνας. Ακόμη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο κ.α καθώς και ελευθέρων ακόρεστων λιπαρών οξέων. Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και σχεδόν καθόλου χοληστερόλη. Με αποτέλεσμα, να συστήνεται σε ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν την χοληστερόλη, εφόσον βοηθάει στην μείωση της LDL. Τα φασόλια είναι μια άριστη εναλλακτική λύση με χαμηλά λιπαρά και μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζωική πρωτεΐνη. Γι’ αυτό το λόγο, αποτελούν καλή επιλογή για τους φυτοφάγους όταν γίνονται με σωστούς συνδυασμούς.

Αν δεν έχουμε χρόνο να μουλιάσουμε τα φασόλια επιλέγουμε τα μαυρομάτικα. Μαγειρεύουμε τα μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι.

Δοκιμάζουμε εκτός από μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι την πρωτότυπη  σαλάτα μας με μαυρομάτικα και φέτα.

Κοινοποίηση

Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκιΜαυρομάτικα φασόλια με σπανάκιΜαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι