Μελιτζανοσαλάτα pico de gallo

Μελιτζανοσαλάτα pico de gallo

Τι είναι άραγε η ελληνική μελιτζανοσαλάτα pico de gallo;

Τίποτε περισσότερο από το πάντρεμα της Ελληνικής παραδοσιακής ψητής μελιτζάνας με την κρύα σάλτσα pico de gallo.

Η φίλη που μας εμπιστεύτηκε τη συνταγή ζει στο εξωτερικό. Θέλησε λοιπόν να συνδυάσει τις γεύσεις της πατρίδας της με τις γευστικές εμπειρίες της στον τόπο που ζει.

To pico de gallo είναι μια κρύα σάλτσα από το Μεξικό. Έχει  κύρια συστατικά τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ  και το κύμινο. Είναι διάσημη και δεν λείπει από κανένα λατινοαμερικάνικο τραπέζι. Χρησιμοποιείται σε πολλές γνωστές παρασκευές, όπως τα τάκος ή τις φαχίτες.

Η μελιτζανοσαλάτα pico de gallo  είναι ένας πολύ υγιεινός συνδυασμός που περιέχει φρεσκάδα, χωρίς τύψεις, με πολύ χαμηλές θερμίδες, όπως επίσης και το  μπαμπαγκανούς ή η μελιτζανοσαλάτα.

Διαλέγουμε μελιτζάνες με ζωηρή, λαμπερή φλούδα, χωρίς αποχρωματισμούς ή χτυπήματα που συνήθως υποδηλώνουν ότι η σάρκα από κάτω έχει  αποσυντεθεί. Το κοτσάνι επίσης πρέπει επίσης να μην παρουσιάζει αποχρωματισμό. Προτιμούμε αυτές που είναι σχετικά βαριές για το μέγεθός τους. Τις αποθηκεύουμε  ολόκληρες σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο για λίγες μέρες. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, αφού τις κόψουμε στη μέση. Τις τοποθετούμε με τη σάρκα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, στο γκριλ καλύτερα.

,

Μελιτζανοσαλάτα pico de galloΜελιτζανοσαλάτα pico de qallo