Μεσογειακή σαλάτα με αβγά

Print Friendly, PDF & Email

Η μεσογειακή σαλάτα με αβγά συνδυάζει τα αβγά και το αβοκάντο με τα λαχανικά της Μεσογείου.

Όπως και το ελαιόλαδο, το αβοκάντο αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης βοηθώντας στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και την πρόληψη του διαβήτη. Τα αβοκάντο περιέχουν  φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνες Β, Ε, Κ και σίδηρο. Επίσης το αβοκάντο προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Το συνδυάζουμε με αγγούρι, ντομάτα και σουμάκ, ένα μπαχαρικό με λεμονάτο χαρακτήρα. Προσέχουμε να έχει σκούρο βυσσινί χρώμα – το πολυκαιρισμένο αποκτά μια ελαφριά καφέ απόχρωση. Η γεύση του είναι αρκετά όξινη και άρα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο.

Αν έχουμε βρασμένα αβγά (για παράδειγμα αυτά που μας περίσσεψαν από το Πάσχα) αυτή είναι η ιδανική σαλάτα. Χωρίς γλουτένη και υδατάνθρακες, αυτή η σαλάτα ταιριάζει σε κάθε πρόγραμμα διατροφής.

Ακόμα και όσοι έχουν αυξημένη χοληστερόλη, μπορούν να καταναλώνουν αβγά, γιατί είναι μια πολύ θρεπτική τροφή.Ένα αβγό περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, 22% των ημερήσιων αναγκών σε σελήνιο. Επίσης περιέχει βιταμίνη D και  Ε, βιταμίνη Κ,  και ψευδάργυρο. Επίσης περιέχει σχεδόν τις ημερήσιες ανάγκες σε χοληστερόλη, αλλά δεν είναι τόσο επιβαρυντικό για τη χοληστερόλη μας. Πιο επιβαρυντικά είναι τα τρανς λιπαρά που υπάρχουν στα επεξεργασμένα κρέατα.

Δοκιμάζουμε και τη σαλάτα με αβγά και καπνιστό σολομό.

Κοινοποίηση

μεσογειακή σαλάτα με αβγά