Μπάμιες με μανιτάρια

Print Friendly, PDF & Email

Συνδυάζουμε τις μπάμιες με μανιτάρια, καρότα και κολοκυθάκι και δημιουργούμε ένα πιάτο πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Το πιάτο αυτό είναι πρωτότυπο και πιο πλούσιο από τις κλασικές μπάμιες.

Το παρεξηγημένο αυτό καλοκαιρινό κυρίως λαχανικό που είτε το λατρεύεις είτε το μισείς.

Οι μπάμιες κάνουν την εμφάνισή τους στους ζεστούς μήνες του χρόνου αλλά τις βρίσκουμε και κατεψυγμένες όλες τις εποχές. Είναι ένα ευέλικτο λαχανικό που καταναλώνεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο. Λέγεται ότι ανακαλύφθηκε στην Αιθιοπία πριν 3.500 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στους αρχαίους Αιγύπτιους.

Ένα φλιτζάνι ωμές μπάμιες περιέχει περίπου από 30 θερμίδες. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, Κ, C καθώς και φολικό οξύ. Βοηθούν στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά και τα καλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι διαλυτές στο νερό ίνες διασπώνται στο πεπτικό σύστημα και δεσμεύουν παράλληλα τη χοληστερόλη των άλλων τροφών.

Επίσης μπορούν να βοηθήσουν τους διαβητικούς λόγω της ικανότητάς τους να διατηρούν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Η πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, ενδυναμώνει και προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα από τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες.

Οι μπάμιες με μανιτάρια, καρότα και κολοκυθάκι γίνονται πιο νόστιμες από τις απλές  λαδερές μπάμιες. Αν όμως δεν αγαπάμε τις μπάμιες, δοκιμάζουμε αρακά λαδερό.

 

Κοινοποίηση