Μπάρες καρύδας χωρίς ζάχαρη

Μπάρες καρύδας χωρίς ζάχαρη

Print Friendly, PDF & Email

Ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη για να συνοδεύσει τον καφέ μας ή για το κολατσιό των παιδιών. Όλοι αγαπάμε τις μπάρες και αν είναι μπάρες καρύδας χωρίς ζάχαρη ακόμα καλύτερα.

Δυο λόγια για τη διατροφική αξία της καρύδας:

Η καρύδα είναι ο καρπός του κοκοφοίνικα και τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημη για τη γεύση της. Σε αντίθεση με άλλους καρπούς που είναι πλούσιοι σε υδατάνθρακες, η καρύδα περιέχει κυρίως λίπος. Πολλά από τα λιπαρά που περιέχει είναι κορεσμένα, τα λεγόμενα κακά λιπαρά. Επομένως χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή της. Υπάρχει και η άποψη ότι λόγω της σύνθεσης τους δεν έχουν αρνητική δράση στα αγγεία. Επίσης, περιέχει μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και βιταμινών Β. Η καρύδα περιέχει φαινολικές ενώσεις, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν την προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική φθορά. Με 350 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, η καρύδα αποτελεί ένα ι υγιεινό σνακ που θα ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειάς μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και μια συμβουλή: ας προτιμάμε μπάρες που φτιάχνουμε εμείς. Φυσικά υπάρχουν και έτοιμες μπάρες  αλλά με πολλή ζάχαρη και συντηρητικά που κάθε άλλο παρά υγιεινές είναι. Αν μάλιστα μας αρέσει η γεύση της καρύδας εκτός από τις μπάρες καρύδας χωρίς ζάχαρη μπορούμε να κάνουμε και τρουφάκια καρύδας χωρίς ζάχαρη.

,

Μπάρες καρύδας χωρίς ζάχαρηΜπάρες καρύδας χωρίς ζάχαρη