Μπανάνα Σπλιτ με γιαούρτι

Print Friendly, PDF & Email

Μπανάνα Σπλιτ σημαίνει μπανάνα κομμένη στη μέση. Η μπανάνα σπλιτ με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών αποτελεί πολύ θρεπτικό και χορταστικό πρωινό ή σνακ.

H μπανάνα έχει στην συνολική μάζα της πιο πολλούς υδατάνθρακες και λιγότερο νερό, σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα. Ένα φρούτο ισοδυναμεί με ½ μεγάλη μπανάνα. Σαφέστατα βέβαια δεν παχαίνει κανείς σήμερα από φρούτα.

Η αλήθεια είναι πως μια μεγάλη μπανάνα (150γρ) έχει περίπου 160 θερμίδες. Μπορούμε να την εντάξουμε στη διατροφή μας αρκεί να υπολογίζουμε ότι θερμιδικά αντιστοιχεί σε δυο μικρά φρούτα. Οι θερμίδες μιας μπανάνας εξαρτώνται εκτός από το μέγεθός της και από την ωριμότητά της, αλλά συνήθως δεν είναι παραπάνω από 20-30 θερμίδες περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.

Διαιτητική αξία και τα οφέλη του γιαουρτιού
  • Το γιαούρτι βοηθά στην ανάπτυξη  των παιδιών, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Τα ένζυμα του γιαουρτιού διευκολύνουν την πέψη .
  • Τα πολυάριθμα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική δράση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων.
  • Ως τροφή το γιαούρτι βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου του γάλακτος.
  • Το γιαούρτι αποτελεί τροφή εύπεπτη ακόμα και για ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη.

Σημαντικό είναι να τονισθεί ότι τα παστεριωμένα σκευάσματα γιαουρτιού χάνουν μέρος των πιο πάνω ιδιοτήτων του φυσικού και παραδοσιακού γιαουρτιού.

Η μπανάνα σπλιτ με γιαούρτι είναι εξίσου θρεπτική. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα δυναμωτικό smoothie με μπανάνα και σπόρους κάνναβης.

Κοινοποίηση

Μπανάνα Σπλιτ με γιαούρτιΜπανάνα Σπλιτ με γιαούρτιΜπανάνα Σπλιτ με γιαούρτι