Μπισκότα ολικής με καστανή ζάχαρη

Print Friendly, PDF & Email

Νοστιμότατα και υγιεινά μπισκότα ολικής με καστανή ζάχαρη. Είναι ιδανικά και για τα  Χριστούγεννα γιατί θυμίζουν μελομακάρονα στα μυρωδικά.

Τα μπισκότα ολικής με καστανή ζάχαρη είναι κατάλληλα για νηστεία και vegan διατροφή. Βέβαια η καστανή ζάχαρη έχει σάκχαρα και θερμίδες παρόμοια με τη λευκή ζάχαρη. Αυτό πρέπει να το λαμβάνουν υπόψην οι διαβητικοί και όσοι θέλουν να χάσουν βάρος.

Το αλεύρι ολικής αλέθεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να περιέχει όλο το φύτρο του σταριού και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ταιριάζει σε συνταγές ολικής άλεσης και έχει διατροφικά πλεονεκτήματα όπως: βιταμίνες Ε, Β1, Β2, φυτικά λιπαρά οξέα Ω6, Ω3 και φυτικές στερόλες. Είναι ιδανικό για θρεπτικές συνταγές όπως ψωμί, κέικ, μπισκότα, σπιτικές τορτίγιες ολικής κ.α. Προτείνουμε πάντα την ανάμειξη του με αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι άλλου τύπου. Επιλέγουμε αλεύρι αναλόγως το τι θέλουμε να φτιάξουμε.

Έρευνες έχουν πλέον αποδείξει ότι οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (δημητριακά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά) παρέχουν προστασία και κατά ορισμένων μορφών  καρκίνου. Έχει διαπιστωθεί ότι οι φυτικές ίνες προστατεύουν επίσης από τις αιμορροΐδες, τη δυσκοιλιότητα, την παχυσαρκία. Ρυθμίζουν εντερικές παθήσεις όπως το ευερέθιστο έντερο. Ακόμα περιορίζουν τη χοληστερίνη και συνιστώνται στους διαβητικούς.

Επιπλέον, αδυνατίζουν, επειδή καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού και ωθούν να περιοριστεί η ποσότητα από τις υπόλοιπες τροφές.

 

Κοινοποίηση

μπισκότα ολικής με καστανή ζάχαρημπισκότα ολικής με καστανή ζάχαρημπισκότα ολικής με καστανή ζάχαρημπισκότα ολικής με καστανή ζάχαρη