Μπισκότα φουντουκιού με μαρμελάδα

Print Friendly, PDF & Email

Αυτά τα μπισκότα φουντουκιού με μαρμελάδα ονομάζονται Linzer και είναι αυστριακή συνταγή.

Τα μπισκότα αυτά ονομάζονται linecké těsto. Linzer cookies ή μπισκότα του Λιντς θα μπορούσαμε να τα μεταφράσουμε και φτιάχνονται παραδοσιακά στην Τσεχία αυτήν την εποχή, δηλαδή 2-3 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, μαζί με μια ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία γλυκών. Άλλωστε υπάρχει ένα είδος άτυπου διαγωνισμού ανάμεσα στις νοικοκυρές που συναγωνίζονται για το ποια θα φτιάξει περισσότερα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Συνηθίζεται μάλιστα να τα κάνουν σε όσο γίνεται μικρότερο μέγεθος.

Η επικάλυψη φουντουκιού είναι θρεπτική και χορταστική. Χρησιμοποιούμε καστανή ζάχαρη και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη για να μειώσουμε τον γλυκαιμικό δείκτη. Δοκιμάζουμε και τα γεμιστά μπισκότα με ταχίνι κακάο.

Τα μπισκότα φουντουκιού με μαρμελάδα είναι ένα σνακ που θα προτιμήσουν τα παιδιά. Τα φουντούκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης είναι πλούσια σε θερμίδες, γι’ αυτό χρειάζεται ισορροπία και μέτρο στην κατανάλωσή τους. 20 φουντούκια θα μας δώσουν 180 θερμίδες. Τα φουντούκια όμως είναι πλούσια και σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες και καλά λιπαρά. Έχουν πιθανά οφέλη για την υγεία, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση των τιμών σακχάρου. Οπότε με μέτρο μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα διατροφής όλων.

Κοινοποίηση

μπισκότα φουντουκιούμπισκότα φουντουκιούμπισκότα φουντουκιούμπισκότα φουντουκιούμπισκότα φουντουκιούμπισκότα φουντουκιούμπισκότα φουντουκιού