Μπιφτέκια από leftovers γαλοπούλας

Print Friendly, PDF & Email

Μια συνταγή για μπιφτέκια από leftovers εύκολη που μπορεί να γίνει με τη γαλοπούλα που περίσσεψε από τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να την κάνουμε όλο τον χρόνο με κοτόπουλο σούβλας που αγοράσαμε έτοιμο. Το καθαρό κρέας από τη γαλοπούλα ή από το κοτόπουλο που αγοράσαμε ψημένο το ψιλοκόβουμε και το κάνουμε μπιφτέκια από leftovers. Εξάλλου πάντα είναι σημαντική η οικιακή οικονομία.

Ας πούμε μερικά πράγματα για τη διατροφική αξία του πιάτου αυτού.

Η γαλοπούλα είναι πηγή πρωτεΐνης άπαχης. Επιλέγουμε στήθος  γιατί έχει το μισό λίπος από το μπούτι (υπολογίζουμε και τα χωρίς το δέρμα). Μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους σε συνδυασμό με μια σαλάτα. Μπορούμε να μαγειρέψουμε γαλοπούλα σύμφωνα με τη συνταγή αυτή αλλά να μην το σερβίρουμε με ψωμάκι. Ένας εναλλακτικός τρόπος σερβιρίσματος είναι μέσα σε φύλλο μαρουλιού. Έτσι αποφεύγουμε το ψωμί και αρκετές θερμίδες.

Εφόσον δεν συνοδεύεται από παχυντικά τυριά, μπέικον, βούτυρο, κρέμα γάλακτος , η πατάτα είναι ε υγιεινή και θρεπτική. Καλό είναι να την προτιμάμε ψητή ή βραστή αντί για τηγανητή. Επίσης, το κάλιο της πατάτας συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης, ενώ οι βιταμίνες Β6, Β3 και Β9 εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος . Μία μέτρια πατάτα έχει περίπου 160 θερμίδες, επομένως είναι κατάλληλη ακόμη και στο πλαίσιο μιας ολιγοθερμιδικής δίαιτας.

Δοκιμάζουμε και μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο.

Κοινοποίηση