Μπουκίτσες φράουλας με κρέμα αμυγδάλου

Print Friendly, PDF & Email

Οι μπουκίτσες φράουλας με κρέμα αμυγδάλου γίνονται με μαρμελάδα φράουλας χωρίς ζάχαρη. Υπάρχει ποικιλία σε μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, εμείς επιλέγουμε να μην περιέχουν ούτε φρουκτόζη. Η φρουκτόζη στον οργανισμό μεταβολίζεται με τον ίδιο τρόπο με τη ζάχαρη. Υπάρχουν στο εμπόριο και μαρμελάδες που γίνονται με φυσικό χυμό φρούτων, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψην ότι αυτές έχουν σάκχαρα και επομένως ανεβάζουν το σάκχαρο.

Για να κάνουμε τις μπουκίτσες φράουλας με κρέμα αμυγδάλου χρειαζόμαστε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μικρές αλουμινένιες θήκες για μάφιν.

Κάνουμε μια κρέμα με στέβια και  γεμίζουμε με αυτή τορτίγιες ολικής. Τοποθετούμε τις τορτίγιες στις θήκες για μάφιν και έτσι δημιουργούμε γρήγορα και εύκολα τη βάση για τις μπουκίτσες φράουλας.

Πολλοί δεν συμπαθούν τη στέβια γιατί θεωρούν ότι αφήνει μια πικρή επίγευση. Αξίζει να δοκιμάσουμε διάφορες μορφές στέβιας γιατί υπάρχουν μορφές με πολύ καλή γεύση. Η στέβια είναι φυτικής προέλευσης και δεν επηρεάζει καθόλου το σάκχαρο. Επίσης δεν έχει καθόλου θερμίδες. Γλυκαντικό χωρίς θερμίδες είναι και η σουκραλόζη, αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο.

Οι μπουκίτσες φράουλας μπορούν να γίνουν κάθε εποχή γιατί δεν περιέχουν φρέσκες φράουλες. Μπορούμε όμως να τις κάνουμε και με με γλυκό κουταλιού φράουλα της Ρίκας.

Μια γλυκιά απόλαυση χαμηλών θερμίδων, για να συνοδεύσει τον καφέ μας, για ένα ελαφρύ σνακ και γιατί όχι, για το πρωινό μας. Και επειδή ψάχνουμε συχνά κάτι για να συνοδεύσει τον καφέ μας, ας δοκιμάσουμε και μπισκότα αμαρέτι.

Κοινοποίηση

μπουκίτσες φράουλας