Μπουκιές καρύδας

Print Friendly, PDF & Email

Ένα υγιεινό γλυκό οι μπουκιές καρύδας χωρίς ζάχαρη που γίνονται με ασπράδια αβγών. Οι μπουκιές καρύδας παρέχουν περίπου 55 θερμίδες η καθεμιά και γίνονται με στέβια σε κρυσταλλική μορφή.  Χρησιμοποιήσαμε στέβια σε αναλογία όγκου με τη ζάχαρη 1:1 που σημαίνει ένα φλιτζάνι στέβια είναι ισοδύναμο σε γεύση με ένα φλιτζάνι ζάχαρη.

Δυο λόγια για τη διατροφική αξία της καρύδας:

Η καρύδα είναι ο καρπός του κοκοφοίνικα και τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημη για τη γεύση της. Σε αντίθεση με άλλους καρπούς που είναι πλούσιοι σε υδατάνθρακες, η καρύδα περιέχει κυρίως λίπος. Πολλά από τα λιπαρά που περιέχει είναι κορεσμένα, τα λεγόμενα κακά λιπαρά. Επομένως χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή της. Υπάρχει και η άποψη ότι λόγω της σύνθεσης τους δεν έχουν αρνητική δράση στα αγγεία. Επίσης, περιέχει μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και βιταμινών Β. Η καρύδα περιέχει φαινολικές ενώσεις, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν την προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική φθορά. Με 350 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, η καρύδα αποτελεί ένα ι υγιεινό σνακ που θα ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειάς μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το τριμμένο ινδοκάρυδο προέρχεται από καρύδες που έχουν στεγνώσει και τριφτεί. Οι λευκές αυτές νιφάδες ταιριάζουν σε πολλά γλυκά και τους δίνουν ξεχωριστή όψη. Αν είμαστε λάτρεις της καρύδας φτιάχνουμε και τρουφάκια καρύδας χωρίς ζάχαρη.

Κοινοποίηση

Μπουκιές καρύδαςΜπουκιές καρύδας