Νιφάδες βρώμης με ξηρούς καρπούς και μήλο

Print Friendly, PDF & Email

Το μούσλι είναι ένα μείγμα με νιφάδες βρώμης, ξηρούς καρπούς, σπόρους, αποξηραμένα φρούτα. Μπορεί να περιέχει και άλλα δημητριακά. Συνήθως καταναλώνεται  για πρωινό, μαζί με κάποιο υγρό , συνήθως γάλα. Η σπιτική εκδοχή μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά.

Η βρώμη είναι η μοναδική πηγή μιας ιδιαίτερης ομάδας αντιοξειδωτικών που ονομάζονται αβενανθραμίδες. Αυτά φαίνεται ότι έχουν σημαντικά προστατευτικά αποτελέσματα έναντι των καρδιακών παθήσεων.

Εξαιτίας των ωφέλιμων επιπτώσεών της στην υγεία, όπως η μείωση της γλυκόζης και της χοληστερόλης, η βρώμη έχει αποκτήσει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Η βρώμη συνήθως συμπιέζεται σε νιφάδες βρώμης και μπορεί να καταναλωθεί ως έχει, σε αρτοσκευάσματα, σε ψωμί, σε μούσλι και σε διάφορα άλλα προϊόντα. Το πίτουρο βρώμης (αποτελείται κυρίως από το πλούσιο σε ίνες εξωτερικό φλοιό των κόκκων) καταναλώνεται συχνά ξεχωριστά σε διάφορες συνταγές, σε μούσλι ή σε αρτοσκευάσματα.

Η βρώμη έχει ισορροπημένη διατροφική σύνθεση και μια μερίδα (30 γραμμάρια) βρώμης περιέχει 117 θερμίδες. Η ωμή βρώμη αποτελείται κατά βάρος από 66% υδατάνθρακες, 17% πρωτεΐνη, 7% λίπος και 11% ίνες.

Οι νιφάδες βρώμης παρέχουν και β-γλυκάνες που φαίνεται ότι μειώνουν τη χοληστερόλη. Μπορούν να καταναλωθούν με φυτικό γάλα για να αποφύγουμε τα λιπαρά του ζωικού γάλακτος.

Και για κάτι εναλλακτικό για πρωινό ή δεκατιανό ή αν θέλουμε κάτι γλυκό γεμιστά μπισκότα με ταχίνι κακάο.

Κοινοποίηση

νιφαδες βρωμης με ξηρους καρπους και μηλονιφαδες βρωμης με ξηρους καρπους και μηλονιφαδες βρωμης με ξηρους καρπους και μηλονιφαδες βρωμης με ξηρους καρπους και μηλονιφαδες βρωμης με ξηρους καρπους και μηλονιφαδες βρωμης με ξηρους καρπους και μηλο